Brașov: Airbus ar putea vinde Premium Aerotec către un fond de investiții canadian

Grupul Airbus intenţionează să vândă o parte sau întregul pachet de acţiuni al companiei Premium Aerotec, specializată în fabricarea de componente pentru avioane.

Airbus a iniţiat negocieri cu grupul canadian de investiţii Onex, pentru vânzarea parțială sau integrală a acțiunilor deținute la  compania Premium Aerotec, scrie Mediafax, care citează publicația germană Die Welt. Furnizorul de componente de aluminiu şi fibră de carbon, pentru avioanele civile şi militare, are aproximativ 10.000 de angajaţi, în Germania şi România, și o cifră de afaceri anuală de două miliarde de euro.

Potențialul cumpărător, Onex Corporation, este un fond de investiții cu sediul în Toronto. La finalul lui 2016, avea în administrare active de peste 22 miliarde de dolari. Canadienii investesc într-o gamă largă de industrii. Onex deține mai multe companii din industria americană de îngrijire a sănătății, dar și în domeniul cinematografiei (Cineplex Entertainment, în Canada, și Cinemex, în Mexic), investește sume importante în industria aeronautică și este cunoscută pentru încercarea de a cumpăra Air Canada și Canadian Airlines, în 1999, pentru a le transforma într-o singură companie.

În 1996, Onex a cumpărat de la IBM divizia de producție Celestica. În 2004, a achiziționat unitățile de producție Boeing Commercial Airplanes din Kansas și Oklahoma, și a format Spirit AeroSystems. În 2006, a devenit membru al consorțiului Airline Partners Australia și a încercat să preia Qantas. În 2007, Onex a cumpărat Raytheon Aircraft și unitatea de imagistică a Eastman Kodak, și și-a unit forțele cu Grupul Carlyle, pentru a achiziționa Allison Transmission de la General Motors, pentru 5,6 miliarde de dolari.

Achizițiile au continuat și în ultimii ani. În 2013, Onex Corporation a plătit 950 de milioane de dolari pentru afacerea cu centre de expoziții a Nielsen Holdings, în 2014 a cumpărat SIG Combibloc Group, cu 4,6 miliarde de dolari, pentru ca anul trecut să preia, împreună cu Baring Asia, divizia de Proprietate Intelectuală & Știință de la Thomson Reuters, pentru 3,55 miliarde de dolari. Alte companii în care Onex deține o participație semnificativă sunt Sitel, American Medical Response, EmCare, Jeld Wen, Husky Injection Molding Systems Ltd, Institutul Canadian al Valorilor Mobiliare, CiCi’s Pizza, BBAM, FLY Leasing.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close