Brașov: Airbus Helicopters „crește” noua generaţie de specialişti pentru industria aeronautică

După înfiinţarea, în 2016, a unei clase de tehnicieni „structură”, Airbus Helicopters salută interesul tot mai mare al tinerilor faţă de domeniul aeronauticii, confirmat de dublarea numărului de elevi care urmează cursurile de aeronautică ale Colegiului Transilvania din Braşov, în acest an şcolar.

Pe lângă tehnicieni specializaţi în structură, din acest an este disponibilă o nouă specialitate, de tehnicieni aparate de bord (avion). „Suntem încântaţi că programul nostru educaţional are priză la tinerii din Braşov. Am început cu o clasă de 28 de elevi, iar anul acesta numărul lor s-a dublat. România are nevoie de specialişti în aeronautică, şi Airbus Helicopters susţine cu toată energia profesionalizarea tinerilor, așa încât să fie pregătiţi atât pentru schimbul de generaţii, cât şi pentru acoperirea necesarului de forţă de muncă generat de dezvoltarea industrială prevăzută. Pe platforma de la Ghimbav este nevoie de un suflu nou – avem mulţi specialişti aflați la apusul carierei şi care trebuie înlocuiţi -, dar şi de cadre noi, pentru activitatea ce se va desfăşura în facilităţile industriale deja realizate”, declară Serge Durand, directorul general al Airbus Helicopters Industries România.

Cei 56 de elevi care urmează aceste cursuri vor obţine, la finalul a patru ani de studii, diplome de tehnicieni aparate de bord şi tehnicieni structură. „Parteneriatul Airbus Helicopters – Colegiul Tehnic Transilvania asigură pregătirea generală şi profesională a elevilor la nivelul cerinţelor angajatorilor, adaptate la dinamica pieţei muncii. Materialele educaţionale oferite şcolii creează premisa  formării şi dezvoltării competenţelor pentru viitorii specialişti în domeniul aeronautic. Formarea cadrelor didactice a reprezentat o investiţie importantă  în dezvoltarea capitalului uman cu impact asupra creşterii calităţii actului educaţional oferit elevilor pregătiţi în specializări din domeniul aeronautic”, afirmă Daniela Felegean, director al Colegiului Tehnic Transilvania.

Parteneriatul dintre Airbus Helicopters şi Colegiul Tehnic Transilvania are loc  în contextul investiţiei Airbus Helicopters în noua fabrică de la Ghimbav, unde va fi produs elicopterul Super Puma H215. Clasele cu profil aeronautic sunt rezultatul unui proiect educaţional generat şi susţinut de Airbus Helicopters Industries, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ambasada Franţei, Institutul Francez din România, Alianţa Franceză, Inspectoratul Şcolar Județean Brașov, clusterul Transylvania Aerospace, IAR, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Campusul de Meserii şi Calificări Aeronautice Provence-Alpes-Côte d’Azur.

DESPRE AIRBUS

Este lider mondial în aeronautică şi servicii în domeniul spaţial. În 2016, a generat venituri de 67 miliarde de euro şi a avut circa 134.000 de angajaţi. Airbus oferă cea mai complexă gamă de avioane de pasageri, cu capacităţi între 100 și 600 de locuri. Este lider european în domeniile avioanelor cargo, de luptă, transport şi misiuni de salvare, precum şi numărul 1 în Europa şi numărul 2 mondial în industria spaţială. În domeniul elicopterelor, Airbus livrează cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close