Braşov: Autoliv a pus bazele unei noi divizii de electronice şi recrutează ingineri de dezvoltare şi testare software

În septembrie, compania Autoliv a oficializat formarea unei noi divizii la Braşov, RBE (Romania Brasov Electronics). Echipa de ingineri de aici îşi va concentra eforturile pentru dezvoltarea sistemelor electronice de siguranţă din zona de Passive Safety.

Schimbarea are loc după desprinderea oficială a entităţii Veoneer, reprezentată de fostele divizii Autoliv din Timişoara şi Iaşi, notează ZF. Divizia RBE va beneficia de îndrumarea colegilor cu experienţă, care au ales să facă mutarea din Timişoara în Braşov. Echipa de ingineri de la Braşov va avea drept prime proiecte o serie de inovaţii din domeniul Pre-Pretensioner, sistemul responsabil pentru funcţii inteligente ale centurii de siguranţă, prin care sunt folosite informaţii primite de la senzori pentru a reţine în scaun ocupantul, chiar şi înainte de o coliziune iminentă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Divizia de electronice din Braşov creşte astfel nivelul de expertiză pentru Tech Center-ul Autoliv deja existent. În acest centru lucrează peste 450 de ingineri, care dezvoltă şi testează soluţii de siguranţă pasivă pentru majoritatea producătorilor auto importanţi din lume.

Autoliv recrutează pentru noua divizie ingineri de dezvoltare şi testare software, iar odată cu completarea echipei, la începutul anului 2019, activitatea inovatoare se va extinde în zona de Active Seatbelts – cu proiecte precum încorporarea unui sistem de vibraţii în centură, pentru diverse atenţionări, de exemplu la depăşirea marcajelor – dar şi în zona de Steering Wheels, cu aplicaţii inovatoare, integrate în volanele autoturismelor.

Inginerii Autoliv dezvoltă soluţii bazate pe cercetare multi-disciplinară. Capabilităţile senzoriale ale vehiculelor trebuie încorporate astfel încât să ţină cont atât de contextul rutier, cât şi de starea şoferului, când răspund unor evenimente din trafic. În structura noii divizii din Braşov există deja echipele de ingineri de dezvoltare şi testare software. Lor li se vor alătura Project Manageri şi specialişti în zona de Quality Assurance, pentru a asigura integritatea portofoliului de activităţi al diviziei.

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranţă auto, iar prin subsidiarele sale dezvoltă şi produce sisteme de siguranţă auto pentru cei mai mari producători auto. Are peste 72.000 de angajaţi în 27 de ţări. În plus, deține 23 de centre tehnice în nouă ţări. În România, Autoliv este prezentă din 1997 și are peste 11.000 de angajaţi. În fiecare an, produsele Autoliv salvează peste 30.000 de vieţi şi contribuie la evitarea a sute de mii de accidente grave.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close