Brașov: Continental a inaugurat centrul de cercetare și dezvoltare

Unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și principal producător de anvelope la nivel mondial a inaugurat, săptămâna aceasta, un nou centru de cercetare și dezvoltare, în România.

Liderul tehnologic în automotive a investit șase milioane de euro într-un spațiu nou, în echipamente și tehnologie de top. „Continental a investit într-un nou centru de inginerie, pentru că în România dezvoltăm software și produse inovative în domeniul automotive. Avem 5.000 de ingineri, în România. Ei dezvoltă produse și software pentru o mobilitate tot mai eficientă. Acest lucru înseamnă responsabilitate transferată în România, în echipele de cercetare și dezvoltare de aici. Inginerii noștri lucrează pentru mașina autonomă, dezvoltă aplicații de interconectivitate în automotive și de eficiență energetică și de consum. Avem nevoie de specialiști în acest domeniu, în toate locațiile din România, iar la Brașov găsim acești oameni”, declară Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general Continental România.

Suprafața totală ocupată de Continental în Brașov este de 60.000 de metri pătrați. Peste 1.400 de persoane lucrează în această locație. Lucrările la noul spațiu au durat un an. 60 de ingineri își vor desfășura activitatea aici, în următorii ani. „Activitatea colegilor noștri din această nouă locație este dedicată unității comerciale Fuel & Exhaust Management. Ei vor dezvolta aici proiecte ce presupun testarea și validarea produselor, precum și activități de cercetare și dezvoltare”, precizează Dr. Joachim Zirbs, directorul locației Continental Brașov.

DESPRE CONCERNUL CONTINENTAL

Dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. Prin cele cinci divizii ale sale – Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech -, concernul a înregistrat, în 2015, o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro, şi are aproximativ 215.000 de angajaţi în 55 de ţări. Între 1999 și 2015, Continental a investit 1,13 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea, la finalul anului 2015, aproximativ 16.500 de angajaţi, și își va mări echipa, în 2016, cu peste 1.000 noi membri, în România.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close