Brașov: Fabrica Schaeffler, gazdă pentru Școala Altfel

De pe băncile școlii, direct în zona de producție a uneia dintre cele mai mari companii din Brașov. 433 de elevi au aflat povestea fabricării unui inel, de la materie primă la produs finit, odată cu vizitarea Forjei de la Schaeffler, cea mai modernă din Europa.

Cum arată un rulment de mari dimensiuni, cum se montează și care au fost cei mai complecși rulmenți realizați în fabrica de la Brașov au fost doar câteva curiozități la care elevii au găsit răspuns. Dar, potrivit gazdelor, poate că cea mai mare reușită este aceea că, în săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”, echipa Schaeffler le-a putut oferi elevilor o alternativă de răspuns la întrebarea cu care se întâlnește fiecare copil: „Ce vrei sa te faci când vei fi mare?”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Schaeffler a pregătit un program bine gândit, prezentări, activități și workshop-uri special planificate, în funcție de vârstă și de nivelul de înțelegere și asimilare al vizitatorilor. Specialiști din întreaga companie, de la directori, la ingineri și lideri din producție, au fost lângă elevi, gata să ofere răspunsuri oricăror întrebări. Și nu mică a fost mirarea acestora să vadă că au în față o generație cu multe curiozități, cu multe exemple în minte din ceea ce văd pe internet sau la televizor, astfel încât foarte ușor s-au pornit discuții, dezbateri și paralele.

„Pentru că unul dintre criteriile luate în considerare la selecția anuală a școlilor care vin la Schaeffler cu <Școala Altfel>, este ca acestea să aibă o legătură în compania (o relație de tipul părinte-copil, colaborări în alte proiecte sau argumentații puternice din partea copiilor, pentru a veni și a ne cunoaște), și anul acesta, angajații Schaeffler, părinți ai copiilor aflați în vizită la fabrică, i-au putut însoți pe tot parcursul vizitei și s-au putut minuna de reacțiile copiilor la lucrurile noi pe care le-a văzut”, explică reprezentanții companiei din Brașov.

DESPRE GRUPUL SCHAEFFLER

Este un furnizor mondial în sectorul auto și industrial. Livrează componente și sisteme de înaltă precizie, în aplicații pentru motoare, transmisie și șasiu, precum și soluții pentru lagăre de rostogolire și de alunecare pentru o multitudine de aplicații industriale. A generat vânzări de circa 14 miliarde de euro, în 2017. Cu peste 90.000 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume, cu circa 170 de locații în peste 50 de țări și o rețea mondială de locații de producție, centre de cercetare și dezvoltare și societăți de desfacere a produselor.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close