Brașov: Schaeffler construiește un Centru de Testare în care vor lucra 160 de ingineri

Schaeffler România a făcut, ieri, un pas important în dezvoltarea activităților de Research & Development (R&D), prin ceremonia de așezare a pietrei de temelie pentru unul dintre cele mai moderne Centre de Testare din țară.

În Centrul de Testare ce va fi inaugurat anul viitor vor lucra circa 160 de ingineri, într-o locație modernă, pe o suprafața utilă de 8.000 metri pătrați. Clădirea va dispune de un etaj tehnic pentru asigurarea utilităților speciale testării de ultimă generație și va îndeplini cerințele de securitate a informației la cel mai înalt nivel, conform cerințelor stricte ale producătorilor din Automotive OEM.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Decizia alegerii locației Centrului de Testare în Brașov s-a bazat pe rezultatele demonstrate și know-how-ul dovedit de-a lungul celor 14 ani de activitate, atât în R&D, cât și în producție. Fabrica din România este una dintre cele mai mari dintre cele 170 de locații ale grupului german din lume. „Este un moment important pentru dezvoltarea Schaeffler România, dar și pentru viitoarele generații, care vor avea oportunitatea să se dezvolte și să ia parte la proiecte cu impact în mobilitatea de mâine. Am încredere că întreaga echipa R&D va participa cu succes, împreună cu colaboratorii din Germania, la testarea și dezvoltarea de noi produse, ce vor asigura business-ul de mâine al companiei. Nu este o muncă ușoară, dar cu pasiunea și implicarea de care au dat dovadă și până acum, sunt convins că vor menține Schaeffler România la cel mai înalt nivel”, declară Sorin Poteraș, directorul Schaeffler România.

Dezvoltarea echipei R&D de la Brașov

Bazele departamentului R&D au fost puse cu o echipă de zece ingineri, în 2004, odată cu construcția locației la Cristian. Departamentul a cunoscut o dezvoltare constantă și a ajuns la o echipă de 90 de ingineri în 2012, ceea ce a determinat consolidarea activităților de R&D sub umbrela Engineering Center şi inaugurarea centrului construit cu acest scop. Centrul de ingineri își desfășoară activitatea acum cu peste 200 de ingineri și are competențe în domenii precum Proiectare Produs, Calcul Tehnic, Analize Tehnice, Metode CAD, Programare Software CAE, proiectare și dezvoltare de concepte noi.

În portofoliul de activități de R&D din Schaeffler România se va adăuga o nouă activitate importantă în procesul de validare produs. Primele standuri de testare au fost deja comandate, iar elemente de motor de la aproape toate mărcile de autovehicule din lume vor fi puse sub analiză.

DESPRE GRUPUL SCHAEFFLER

Este un furnizor mondial de componente auto și pentru industriale. Livrează componente și sisteme de înaltă precizie în aplicații pentru motoare, transmisie și șasiu, și soluții pentru lagăre de rostogolire și de alunecare pentru o multitudine de aplicații industriale. A generat vânzări de circa 14 miliarde de euro în 2017. Cu peste 92.000 de angajați, este una dintre cele mai mari companii de familie din lume și deține o rețea mondială de circa 170 de locații de producție, centre de cercetare și dezvoltare și societăți de desfacere a produselor.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close