Brașov: Schaeffler pregătește investiții de 39 de milioane de euro și angajează 150 de oameni în 2018

Subsidiara locală a grupului german Schaeffler va încheia anul cu 4.400 de angajați, după ce a recrutat încă 250 de oameni, de la finalul anului trecut.

Schaeffler, care a aniversat în octombrie 13 ani de activitate în România, și-a bugetat pentru anul viitor investiții de 39 de milioane de euro în construcția a două hale noi, care totalizează circa 6.500 de metri pătrați, scrie Biz Brașov. Hala de logistică va avea 3.500 de metri pătrați, iar cea de cercetare-dezvoltare, unde vor fi testate produsele companiei, circa 3.000 de metri pătrați. „Ne propunem o creștere a numărului de angajați, anul viitor, cu 150 de persoane. Investiția într-un angajat, pentru a ajunge la nivelul dorit de companie, se ridică la circa șase salarii, ceea ce s-ar traduce prin șase luni de școlarizare”, explică Sorin Poteraș, directorul general al companiei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Grupul Schaeffler este un furnizor, la nivel mondial, în sectorul auto și industrial. Produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru motoare, transmisie și aplicații pentru șasiu, și soluții de rulare bazate pe rulmenți, pentru o paletă largă de aplicații industriale. Compania a generat vânzări de aproximativ 13,3 miliarde de euro în 2016. Cu aproximativ 89.400 de angajați în întreaga lume, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială. Grupul a dezvoltat o rețea mondială de locații de producție, centre de cercetare și dezvoltare, și societăți de vânzare, în circa 170 de locații din 50 de țări.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close