Brașov: Schaeffler și Universitatea Transilvania lansează un program de masterat

Programul „Practical Integrated Methods for Propulsion System Engineering” a fost dezvoltat de Schaeffler, companie premiată în domeniul sistemelor de propulsie, alături de Universitatea Transilvania.

Programul de master, cu predare în limba engleză, se adresează absolvenților de facultăți tehnice și își propune să reunească două domenii de competență: procese tehnologice pentru componente de motor și proiectarea componentelor de motor, pentru formarea viitorilor ingineri. Absolvenții de studii superioare se pot înscrie până în 14 iulie, iar detalii pot fi găsite aici și la secretariat, la telefon: 0268 474 761.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Programul de master începe din octombrie. 20 de candidați vor putea studia pe locuri fără taxă (zece locuri bugetate și zece oferite de Schaeffler). Selecția va fi făcută pe baza unui interviu (20 la sută) și a mediei de la examenul licență (80 la sută), între 15 și 17 iulie. Acest program de master va oferi studenților posibilitatea dezvoltării de competențe în domeniul automotive, prin utilizarea de resurse de actualitate și beneficiind de transferul de cunoștințe din partea specialiștilor Schaeffler din România și Germania, prin implicarea directă în prelegeri, activități practice și de laborator.

Principalele competențe sunt legate de însușirea de către studenți, în mod aprofundat, a metodelor, tehnicilor și tehnologiilor actuale și de viitor, legate de proiectarea și producerea sistemelor de propulsie, a motoarelor cu ardere internă în particular și de familiarizare a studenților cu tendințele, actuale și de viitor, legate de proiectarea și producerea sistemelor de propulsie.

Schaeffler a investit într-o sală de curs utilată și dotată cu materiale didactice – componente de motor special aduse din Germania, astfel încât să poată fi studiat modul de funcționare al ansamblelor. Printre disciplinele studiate vor fi și Economie pentru ingineri, Vibrații și zgomote în procesele de fabricație, Combustibili reformulați și biocombustibili, Shopfloor management, Sisteme ERP (SAP), Proiectare pentru fabricație, Proiectarea avansată a motoarelor, Analiza tehnică în ingineria mecanică, Tehnologii avansate de fabricație, Product development process, Simulare MEF. Programul de master oferă oportunități către viitoare colaborări în cadrul companiei și posibilitatea angajării pe parcursul sau la finalizarea studiilor.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close