Brașovenii de la Elmas vor să ajungă la 400 de angajați, în acest an

Compania brașoveană Elmas a ajuns, la finalul anului trecut, la circa 360 de angajați, iar în 2018 își propune ca numărul lor să treacă de 400.

Elmas este în căutare de ingineri mecanici, ingineri de vânzări, ingineri tehnologi, electromecanici, sudori, operatori CNC și lăcătuși mecanici. Compania a investit anul trecut 1,5 milioane de euro în construcția și utilarea unei cantine moderne la fabrica de macarale industriale și structuri metalice, în montarea unui stocator de gaze tehnice și în retehnologizarea facilităților de producție.

Pentru acest an, Elmas și-a programat investiții importante în montarea de panouri fotovoltaice pe propria hală de producție, cu o suprafață de 5.000 mp (exclusiv pentru consumul propriu de energie), în retehnologizarea fabricii de macarale industriale și structuri metalice, prin achiziția unui centru CNC cu cap de debitare, cu plasmă pentru profile și țevi, laser tracker portabil pentru măsurători 3D, în realizarea unui sistem de monitorizare a parametrilor de consum electric (măsură prevăzută în baza certificării ISO 5001 pentru managementul energiei, obținută în 2017) și în continuarea proiectului „Parcări automatizate Hirscher”, din centrul istoric al Brașovului.

Anul trecut, compania a dezvoltat și implementat proiectele Arhisafe, o soluție de arhivare pentru spații restrânse, ascensorul electric Cirro A și macaralele pivotante Elmas, și se așteaptă la o creștere a business-ului în următorii ani. „Va există o creștere sustenabilă, între cinci și șapte la sută. Ne bazăm în special pe dezvoltarea exportului. Volumul comenzilor este în creștere și ne-am optimizat producția de macarale industriale și structuri metalice pentru lucrul în două schimburi”, explică reprezentanții companiei.

Compania Elmas Brașov a fost înființată în 1990 și are capital 100 la sută românesc. Activitatea sa principală este fabricarea echipamentelor de ridicat și manipulat. Sediul central este în Brașov, iar spațiile de producție, depozitare, reparații și cel administrativ, se întind pe 70.000 mp. Compania are opt puncte de lucru la nivel național și trei societăți comerciale cu același obiect de activitate, în Moldova, Bulgaria, Ungaria.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close