Britanicii de la TT Electronics închid fabrica de lângă Timișoara

După ce, anul trecut, și-a vândut unitatea de producție de componente electronice pentru industria auto de la Timișoara, către americanii de la AVX, TT Electronics a decis să lichideze și celelalte operațiuni din România.

Grupul britanic pune această decizie pe seama contextului economico-financiar global, care a avut impact direct și asupra activității grupului, și necesitatea eficientizării afacerilor, potrivit Profit.ro. TT Electronics Integrated Manufacturing Services SRL Timișoara, al cărei obiect de activitate este fabricarea de subansamble electronice, a înregistrat, în 2016 – anul în care a raportat ultimele date la Ministerul Finanțelor -, o pierdere de circa 900.000 de lei, la o cifră de afaceri de 41,45 milioane, și avea 126 de angajați.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

AVX a plătit 118,8 milioane de lire sterline pentru achiziția diviziei de senzori și echipamente de control în domeniul transportului a grupului TT Electronics. TT Electronics Sensing and Controls SRL raportase pentru 2016 o pierdere netă de 2,2 milioane lei și venituri de 180 milioane lei. Compania avea 398 de angajați. Tranzacția a vizat facilități de producție, cercetare și dezvoltare, și structuri de vânzări din nouă țări – Austria, China, Germania, India, Mexic, România, Coreea de Sud, Marea Britanie și SUA -, care numărau circa 1.600 de angajați, la 31 decembrie 2016.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close