BT finalizează achiziția Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing

Banca Transilvania (BT) a devenit proprietarul pachetului majoritar de acțiuni (99,15 la sută) deținut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acțiunilor deținute la ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN. Odată cu finalizarea tranzacției dintre Eurobank Group și BT, începe integrarea acestor entități în Grupul Financiar Banca Transilvania.

Bancpost a fost achiziționată la 75 la sută din valoarea activului net, pentru circa 178,67 milioane euro. Pentru ERB Retail, BT a plătit 40,42 milioane euro (77 la sută prețul de piață al acțiunilor/valoarea contabilă), iar pentru ERB Leasing, 6,79 milioane euro (63 la sută prețul de piață al acțiunilor/valoarea contabilă). Banca Transilvania a preluat și un împrumut subordonat, în valoare de 80 milioane euro, pentru Bancpost. „Achiziția Bancpost este un moment important în povestea Băncii Transilvania și un pas înainte în strategia noastră de consolidare a poziției pe piață. Urmează un plan ambițios de integrare, bazat pe sinergiile BT-Bancpost. Suntem pregătiți să ne adaptăm noii dimensiuni pe care o va avea banca, iar angajamentul ferm al BT rămâne susținerea antreprenorilor și economiei românești”, declară Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație, BT.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Managementul integrării

BT l-a mandatat pe Leontin Toderici, director general adjunct-Chief Operations Officer în cadrul băncii, pentru a coordona integrarea în Grupul BT, integrare ce se va realiza prin implicarea echipelor ambelor bănci, BT și Bancpost. Leontin Toderici are peste 20 de ani de experiență în banking, este doctor în informatică economică și absolvent de EMBA. Pentru operațiuni, servicii și consultanță, clienții Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN trebuie să se adreseze, în continuare, entităților respective. Conturile clienților Bancpost rămân la Bancpost până la finalizarea integrării băncii, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT. Informații contact: 0800 110 200, 021 3020 789, infocenter@bancpost.ro.

DESPRE BANCA TRANSILVANIA & BANCPOST

Cu peste 13 la sută cotă de piață, BT este a două bancă din România. Are peste 2,2 milioane de clienți, circa 7.000 de angajați și aproape 500 de sedii. Este prima instituție bancară listată la Bursă de Valori București și singurul brand bancar românesc în clasamentul Brand Finance 500 Ranking 2018. Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor, are aproape trei la sută din piață, peste un milion de clienți și 147 de sedii.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close