Bucureșteanca Roxana Mărăcineanu, noul ministru al Sporturilor în Franța

Fosta înotătoare franceză de origine română, Roxana Mărăcineanu, a fost numită, astăzi, ministru al Sportului în guvernul francez.

Roxana Mărăcineanu a înlocuit-o pe fosta campioană olimpică de scrimă Laura Flessel, care şi-a anunţat, în cursul dimineţii, demisia-surpriză. Născută la 7 mai 1975, în România, Roxana Mărăcineanu este una dintre cele mai bune înotătoare din istoria sportului francez. A emigrat în Franţa în 1984. În 1998, la Perth, a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit tilul mondial la nataţie. În 2000, a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate, la Olimpiada de la Sydney, când a fost întrecută de Diana Mocanu. „Psihic, cariera mea m-a ajutat să fiu cea mai bună, m-a scos dintr-o echipă a Franţei care stagna. Reversul medaliei a fost că, atunci când a trebuit să concurez împotriva unei românce, nu am fost capabilă s-o înving. Nu am putut fi niciodată atât de emoţionată ascultând imnul României pe podium. Nu-mi era destinat, dar l-am luat ca și când ar fi fost pentru mine. Sunt în întregime româncă şi în întregime franțuzoaică”, mărturisea noul ministru francez al Sporturilor, anul trecut, într-un interviu pentru Le Parisien.

Din 2004, când s-a retras din activitatea sportivă, Roxana Mărăcineanu a fost consultant la posturi TV şi a îmbrăţişat şi o carieră politică, fiind consilier regional în Île de France (regiunea Parisului).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close