București: Cel mai mare grup farmaceutic american angajează 40 de oameni în singurul hub logistic din Europa

Gigantul american Pfizer deschide în România, în acest an, singurul său centru regional de servicii logistice de pe continentul european.

Potrivit conducerii companiei, Above Market Planning (AMP) Hub va avea misiunea de a standardiza procesele interne şi de a simplifica relaţia dintre echipele comerciale şi fabrici, pentru a îmbunătăţi performanţa operaţiunilor logistice Pfizer din Europa. Practic, hub-ul de la București va juca un rol de intermediar între piețele individuale de pe continent și unitățile Pfizer de producție din lume, astfel încât să fie garantate permanent niveluri optime pentru aprovizionarea cu medicamente și stocuri.

Centrul regional de suport pentru organizaţia internă de aprovizionare globală şi administrare a portofoliului – Global Supply Chain & Portfolio Management – va fi finalizat, cel mai probabil, până la finalul celui de-al treilea trimestru al acestui an. „Bucureştiul a fost ales ca sediu al hub-ului AMP în urma unui proces de selecţie extrem de riguros, ce a comparat beneficiile şi avantajele competitive din mai multe ţări europene. Forţa de muncă foarte bine pregătită, cu studii puternice în inginerie şi ştiinţe, alături de cunoştinţele temeinice de limbă engleză, a reprezentat un factor ce a înclinat puternic balanţa în favoarea României”, declară Mirela Iordan (foto), directorul pentru România al companiei Pfizer.

În prima etapă de dezvoltare, centrul va avea circa 40 de angajaţi, responsabili pentru planificarea, aprovizionarea şi administrarea stocurilor de medicamente la nivel european. Recrutarea personalului a început deja şi va continua în următoarele luni. După angajare, întreaga echipă va urma o serie de cursuri interne de training şi specializare, menite să o familiarizeze cu structura internă a operaţiunilor organizaţiei de aprovizionare Pfizer şi să îi permită să ofere suport pentru tot restul ţărilor de pe continent. Posturile disponibile în acest moment la Pfizer, în România, pot fi găsite aici.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close