București: Fosta platformă Automatica se transformă într-un pol de business și rezidențial, după o investiție de 100 de milioane de euro

One United Properties investește 100 de milioane de euro în fosta platformă Automatica, situată la intersecția Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, aflată momentan în paragină.

One United Properties va dezvolta în această locație un proiect multifuncțional de anvergură, compus dintr-un proiect rezidențial exclusivist, One Mircea Eliade, și o clădire de birouri reprezentativă – One Tower. Zona comercială va fi dezvoltată de Auchan România, iar întreaga dezvoltare este autorizată pentru o suprafață de 125.000 mp construiți (73.000 mp supraterani și 52.000 mp subterani).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cele trei turnuri care se vor ridica în cadrul proiectului rezidențial One Mircea Eliade vor însuma 250 de apartamente exclusiviste (două turnuri P+15, 1 turn P+20), cu vedere panoramică spre Parcul Floreasca și Lacul Floreasca. Clădirea de birouri One Tower (P+16) se traduce în 24.000 mp închiriabili de spaţii de birouri clasa AAA, dotate cu ultimele tehnologii, şi va beneficia de o suprafaţă pe etaj de 1.450 mp, cu o formă regulată, ce va oferi utilizatorului lumină naturală şi o folosire extrem de eficientă a spaţiului.

One Tower va fi închiriat companiilor ce caută reprezentativitate şi o calitate extraordinară a mediului de lucru. Clădirea va oferi o privelişte unică asupra lacurilor şi parcurilor din împrejurimi şi o vedere panoramică de neegalat. One Tower are ca target obținerea certificarii LEED, calificativ Platinum. Întreaga zonă va fi deservită de un spațiu comercial modern, retail și food, dezvoltat de Auchan în locul fostei hale Ford, monument istoric ce va fi restaurat și integrat în noua dezvoltare.

Investiții în îmbunătățirea infrastructurii

Pe terenul unde va demara noua investiție imobiliară au funcționat, din 1935, Uzinele Ford, singura linie de producție Ford din Europa de Est, care producea anual 2.500 de automobile și camioane. Odată cu schimbarea regimului, în 1948, a preluat numele Automatica. După căderea comunismului, fabrica a intrat într-un con de umbră, iar de peste 20 ani proprietatea este în paragină.

Infrastructura va fi modernizată în cadrul unui proiect amplu desfaşurat de investitor. Calea Floreasca va fi lărgită de la patru la șase benzi, respectiv o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers. Intersecţia Glynka-Floreasca va fi reconfigurată, pentru a îmbunătăți condițiile de trafic existente. O nouă soluție de trafic va fi implementată după crearea unei noi linii de decelerare dinspre Bd. Mircea Eliade, ce va îmbunătăți timpul de așteptare la intersecție și va eficientiza sistemul de trafic – soluție realizată prin donarea unei suprafețe de teren de 1.100 mp de One United Properties orașului București.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close