„Cadou” de la ANAF: conturi de TVA gratuite, la Trezorerie

Din 1 octombrie intră în vigoare, opțional, plata defalcată de TVA, iar Trezoreria statului a anunțat că pune la dispoziție conturi gratuite, pentru toate persoanele impozabile.

Informațiile despre codurile IBAN aferente conturilor de TVA pot fi accesate și online, prin introducerea codului fiscal, pe site-ul ANAF. Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, toate comisioanele sunt 0, iar extrasele de cont vor fi gratuite și disponibile și online.

Banca la care MFP este unic acționar, CEC Bank, a informat ministerul că a lansat contul pentru gestiunea TVA. Acest produs va fi disponibil clienților după 1 octombrie. Contul de TVA are comision 0 de deschidere și închidere de cont, la încasări intra și interbancare, la plăți decontate în sistem intrabancar, comisioane reduse cu 50 la sută la plățile interbancare, efectuate prin intermediul CEC Bank Mobile Banking și Internet Banking CEConline, comision 0 pentru depunerile în numerar și pentru administrare, în cazul clienților care achiziționează sau dețin Pachetul IMM CEC Bank.

Conform prevederilor Ordonanței, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal au obligația să deschidă și să utilizeze cel puțin un cont de TVA pentru încasarea și plata TVA. Persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care optează pentru plata defalcată a TVA între 1 octombrie și 31 decembrie, beneficiază de o serie de facilități.

EY România lansează primul podcast despre fiscalitate din România

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close