„Cadoul” IKEA pentru tați: o lună de concediu parental plătit

Toți angajații IKEA România, care au devenit tați, pot beneficia de o lună plătită de concediu paternal, pentru a sta acasă cu copilul, de îndată ce partenerele se întorc la muncă.

Pe parcursul acestei luni, pe care o pot lua o singură dată, tații vor primi salariul integral. Este un beneficiu suplimentar oferit de IKEA România angajaților săi, în completarea a ceea ce oferă statul prin lege. Această decizie face parte din abordarea mai amplă a organizației IKEA SEE, de promovare a egalității de gen în societate și de a arăta angajaților săi că îi apreciază atât în rolul pe care îl au la locul de muncă, cât și în cel de acasă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Timpul petrecut alături de familiile noastre este important pentru a crea un echilibru între activitatea de la locul de muncă și viața personală, și ne face angajații mai mulțumiți. Știm că acest lucru este și mai important pentru angajații noștri care au copii mici. Vrem să-i sprijinim în noile lor roluri. În același timp, suntem conștienți că, în mai mult de 95 la sută din cazurile din România, mamele sunt cele care își iau concediul de creștere a copilului. De cele mai multe ori, decizia este luată din considerente financiare, astfel încât familiei să-i fie mai bine”, declară Georgiana Stancu, HR Manager IKEA România.

Aproape trei la sută dintre tații din IKEA România au folosit, până acum, concediul paternal oferit de stat. IKEA consideră că acest concediu plătit pentru tați aduce beneficii multiple pentru o societate echilibrată și o afacere ca atare. În acest fel, IKEA își dorește să sporească înțelegerea angajaților cu privire la importanța diviziunii muncii acasă și să faciliteze reîntoarcerea partenerelor la locul de muncă, în timp ce angajații de sex masculin vor fi și mai motivați atunci când se reîntorc la serviciu, după o lună de concediu.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close