Canadienii cu cea mai rapidă dezvoltare din commercial real estate services deschid primul birou în România

Noul birou deschis de Avison Young este al zecelea din Europa și al 80-lea la nivel mondial, și reprezintă un nou pas în demersul de expansiune și creștere al firmei.

În ultimii opt ani și jumătate, Avison Young s-a dezvoltat rapid și a crescut de la 11 la 80 de birouri pe 72 de piețe și de la 300 la peste 2.400 de consultanți, în Canada, SUA, Mexic și Europa.

Biroul Avison Young din București este amplasat în zona de nord a Capitalei, la etajul 2 al clădirii GlobalWorth Plaza, și va fi condus de David Canta (foto), din poziția de Managing Director. El va avea ca mandat dezvoltarea și creșterea prezenței Avison Young în România, deservirea clienților existenți și noi, precum și managementul operațional al firmei. Și-a început cariera în real estate ca broker la CBRE București, ulterior a co-fondat firma imobiliară de brokeraj Momentum Consulting, unde a fost până de curând director asociat.

David Canta s-a concentrat pe reprezentarea proprietarilor și chiriașilor de pe piața de birouri și proprietăți industriale. A intermediat tranzacții de leasing cu o valoare totală de peste 100 milioane de euro, pentru companii din sectorului bunurilor de larg consum (FMCG) și din IT, publicitate, sectorul serviciilor financiare, outsourcing și logistică. Deține o diplomă în Administrarea Afacerilor de la Griffiths School of Management, de unde a absolvit ca șef de promoție. „Cultura antreprenorială și colaborativă a firmei Avison Young rezonează cu maniera în care noi facem afaceri în România. Cred că vom reuși să deservim mai bine clienții noștri accesând resursele globale ale Avison Young și sunt nerăbdător să lucrez cu noii mei colegi din Europa și America de Nord”, spune David Canta.

Din echipa Avison Young de la Momentum Consulting vor face parte și Gabriel Munteanu, Director of Valuation & Advisory, Alina Mocanu, Senior Associate, și Emanuel Românu, Associate. Gabriel Munteanu este Evaluator Acreditat ANEVAR și membru al Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Pe parcursul carierei sale de 16 ani în industrie, a deținut mai multe poziții, printre care cea de șef al Departamentului de Evaluări la Cushman&Wakefield și Evaluator Senior la Real Estate Advisory Group (REAG), din București. El va coordona activitățile de evaluări din România, în timp ce Alina Mocanu și Emanuel Românu se vor concentra pe sectorul închirierilor de birouri.

„Suntem încântați să îl avem alături pe David Canta, un profesionist apreciat în domeniu. El va conduce programul de expansiune în București. Împreună cu echipa, a derulat proiecte de consultanță în sectorul industrial și de birouri. De experiența și expertiza lor vor beneficia deopotrivă clienții noștri, dar și compania, în timp ce continuăm dezvoltarea și acoperirea acestei piețe atât de dinamice ale Bucureștiului. Credem că Bucureștiul este o piață subdeservită, ce oferă un mare potențial pentru noi investiții locale, naționale și internaționale. Bucureștiul, cu o forță de muncă tânără și educată, este o poartă spre Europa Centrală și de Est și se aliniază bine cu alte operațiuni pe care le avem în Europa. Noul birou ne va spori abilitatea de a facilita tranzacții pe mai multe piețe, de ambele părți ale Atlanticului”, declară Mark E. Rose, președinte și CEO al Avison Young.

La Avison Young, David Canta va lucra direct cu Hiren Thakar, Principal și Senior Vice-President of Corporate Strategy. „Am fost impresionați de profesionalismul cu care David răspunde și vine în întâmpinarea nevoilor clienților săi. Este un lider tânăr în industrie, în plină ascensiune și cu o maturitate atipică vârstei sale. Se potrivește bine cu valorile noastre organizaționale, centrate pe client, și deja lucrăm împreună pe diverse proiecte. David și echipa lui au acumulat experiență în proiecte pentru clienți internaționali și au avut mandate îndeplinite cu succes pe tot teritoriul României și în diverse țări din Europa. El va continua să-și mărească echipa de la Avison Young, în viitorul apropiat. România este o țară stabilă cu o dezvoltare rapidă în Uniunea Europeană care a devenit o destinație importantă pentru outsourcing și are o industrie în creștere”, afirmă Hiren Thakar.

DESPRE AVISON YOUNG

Este firma canadiană cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, în sectorul de commercial real estate services. Cu sediul central în Toronto, Avison Young este o firmă deținută și operată de directorii ei. Compania fondată în 1978 cuprinde 2.400 de profesioniști, care lucrează în 80 de birouri, și oferă proprietarilor și chiriașilor servicii de consultață în investiții imobiliare, tranzacții de leasing, finanțări și împrumuturi ipotecare pentru proprietăți hoteliere, de birouri, retail, industriale și rezidențiale. Avison Young a achiziționat, doar anul acesta, două companii americane: Hunter & Associates din Raleigh, Carolina de Nord, și Cresa NJ-North/Central din Rutherford, New Jersey. A câștigat premiul „Compania canadiană cu cel mai bun management”, în 2011, și s-a recalificat în 2017 pentru menținerea statutului de companie cu cel mai bun standard de management  – Best Managed Gold Standard.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close