carieranoua.ro: Cum să fii găsit de angajatori și să atragi oferte de angajare

Platforma trece la un nivel nou de eficiență și performanță, prin soluții de ultimă generație, ce îmbunătățesc procesul de recrutare.

Noua versiune introduce, alături de un design modern, un sistem eficient de comunicare cu angajatorii și una dintre cele mai avansate soluții de CV parsing existente pe piață de recrutare. Soluția de CV parsing integrată în platformă oferă candidaților o soluție rapidă de realizare a unui profil, prin algoritmi de analiză semantică a CV-urilor și soluții de completare automată, cu informațiile de care au nevoie angajatorii.

Parserul introdus de carieranoua.ro identifică sute de domenii de activitate (inginerie, construcții, etc.), mii de aptitudini (Java, Office) sau zeci de tipuri de educație, în peste 20 de limbi. Angajatorii care utilizează baza de date cu CV-uri sau candidații care își construiesc un profil online utilizează deseori cuvinte diferite, care au însă aceeași semnificație. Algoritmii semantici de căutare înțeleg și fac o clasificare corectă a informației extrasă dintr-un document. Astfel, este îmbunătățită nu numai funcția de căutare, ci întregul sistem de administrare a candidaților, precizează Mihail Cotarta, coordonator tehnic carieranoua.ro. CV parser-ul CarieraNoua extrage informațiile utile și reduce cu aproape 90 la sută timpul de realizare a unui profil de candidat.

Majoritatea angajatorilor au dificultăți în găsirea candidaților potriviți, fie din cauza lipsei de aplicanți care răspund la un anunț de angajare, fie a numărului insuficient de profesioniști care aleg să-și completeze un profil online, pe un portal de joburi. Numărul redus de aplicații utile are legătură și cu schimbarea comportamentală a utilizatorilor. O mare parte a profesioniștilor pentru care schimbarea job-ului nu este urgentă sunt descurajați de procesul lung de completare a diverselor formulare, pentru completarea unei aplicații sau realizării unui profil de candidat.

Până acum, utilizatorii aveau nevoie de 20-30 de minute pentru construirea unui profil de candidat. Chiar și cu un profil completat, există riscul că un un număr de candidați bine pregătiți profesional să nu fie găsiți de angajatori dacă nu utilizează cuvinte cheie sau nu completează corect formularele online. Corina Blezu, co-fondator al platformei CarieraNoua, consideră că valoarea unei baze de date este proporțională cu calitatea informației pe care o livrează, nu neapărat cu volumul. Un profil online bine completat, cu ajutorul soluției de parsing, ajută candidații să fie găsiți în funcție de abilitățile și cunoștințele pe care le au și nu datorită numărului sau concentrației de cuvinte cheie utilizate, așa cum se întâmpla până de curând, continuă Corina Blezu.

Accesul la CV-urile candidaților este oferit gratuit angajatorilor care publică oferte de angajare (cu excepția anunțurilor gratuite). Platforma de recrutare include portalul de joburi, aplicația Facebook de recrutare, versiunea optimizată pentru mobile și aplicația de joburi pentru iphone și Android.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close