Cartier pentru 600 de angajați români, în Germania. Localnicii se opun.

O companie germană din domeniul industriei alimentare, care a angajat 600 de muncitori – aproape toți români – la abatorul din Garrel, Cloppenburg, vrea să construiască un cartier de locuințe pentru aceștia.

Inițiativa companiei Böseler Goldschmaus a stârnit revolta rezidenților germani din localitate, care nu sunt încântați să aibă atât de mulți vecini români în localitate, potrivit stirileprotv.ro. Toți lucrătorii au contracte legale și beneficiază de concedii, asigurări sociale și concedii medicale plătite.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Reprezentații companiei au anunțat că intenționează să construiască apartamente pentru circa 340 de muncitori români. Cei mai mulți angajați locuiesc la mare distanță de locul de muncă, plătesc chirii mari și nu au condiții de locuit foarte bune. „Vrem să oferim posibilitatea ca angajații să beneficieze de un spațiu locativ corespunzător. Lucrătorii ar trebui să fie în măsură să se integreze în comunitate”, declară purtătorul de cuvânt al companiei, Gerald Otto.

Însă viitorii potențiali vecini se opun proiectului și au început să strângă semnături ca să-l blocheze. Ei susțin că acest tip de complex rezidențial nu este adecvat cadrului urbanistic local. Într-o petiție adresată autorităților locale, ei afirmă că nu este vorba de xenofobie, ci, pur și simplu, clădirile proiectate sunt prea mari.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close