Cât durează procesul de recrutare: angajatorii români, printre cei mai „rapizi” din lume

Potrivit unei analize Glassdoor, procesul de recrutare a unui angajat durează cel mai mult în Brazilia (39,6 zile), Franța (38,9) și Elveția (37,6), și este cel mai scurt în India (16,1 zile), Israel (16,9) și România (19,2).

Timpul necesar angajării în întreaga lume a crescut cu aproximativ o zi, până la 23,7 zile, în 2017, față de 22,5 zile, în 2016. În SUA, drumul unui angajat de la interviu la angajare se întinde, în medie, pe 23,8 zile. Studiul se bazează pe aproape 84.000 de recenzii distribuite pe Glassdoor, între 1 ianuarie și 13 iunie.

Autorii studiului pun aceste diferențe pe seama reglementărilor pieței muncii din fiecare țară. Există diferențe mari între numărul de zile necesare pentru finalizarea procesului de recrutare, adică timpul care se scurge de la depunerea candidaturii până în momentul primirii unei oferte sau a unei scrisori de respingere. „Cu cât companiile au de depășit mai multe obstacole în ceea ce privește reglementările de pe piața muncii, cu atât mai anevoios se va derula procesul de recrutare – dar și cel de concediere – a angajaților. Acest aspect are un impact direct asupra timpului necesar pentru a ocupa pozițiile deschise. Cu cât este nevoie de o perioadă mai lungă pentru angajare, cu atât mai mare este pierderea productivității pentru angajatori”, declară Dr. Andrew Chamberlain, economist-șef în cadrul Glassdoor.

Lansată în 2008, Glassdoor este una dintre platformele de recrutare cu cea mai rapidă creștere, la nivel mondial. Site-ul găzduiește recenzii și opinii despre aproape 700.000 de companii, din peste 190 de țări.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close