Ce minuni a mai făcut Dănuț Andrușca: un fost fotbalist din Neamţ, numit administrator al bursei de energie OPCOM

Unul dintre cei mai noi administratori ai OPCOM este fiul fostului preşedinte al PSD Neamţ, judeţ din care vine şi ministrul Economiei, Dănuţ Andruşca. Ministerul Economiei controlează Transelectrica, societatea care administrează bursa OPCOM.

Numit în Consiliul de Administraţie al OPCOM – Operatorul Comercial al Pieţei de Energie Electrică şi Gaze, în 3 octombrie, Remus Munteanu (foto) nu a avut, potrivit CV-ului, tangenţe cu sistemul energetic sau cu pieţele de mărfuri şi a fost, în trecut, fotbalist la Ceahlăul Piatra Neamţ, scrie e-nergia.ro.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit datelor din CV, Remus Munteanu, care are domiciliul în localitatea Alexandru cel Bun, judeţul Neamţ, s-a născut în 1974, şi a absolvit liceul de chimie industrială din Piatra Neamţ, în 1993. În 2001, a început Facultatea de Administraţie Publică a Universităţii Petre Andrei din Iaşi, pe care a absolvit-o în 2005. Primul loc de muncă a fost în 1993, la Melana Săvineşti, în postul de tehnician, pe care l-a ocupat doi ani. Între 1998 și 2002, a fost fotbalist la Ceahlăul Piatra Neamţ, iar între 2002 și 2007 a fost director al firmei Daria Piatra Neamţ, care are ca obiect de activitate „repararea echipamentelor electronice şi optice”.

Dănuț Andrușcă, ministrul Economiei

L-ați angaja în compania dvs. pe Dănuț Andrușcă, ministrul Economiei? Dacă da, pe ce post?

Publicată de AngajatorulMeu.ro pe Miercuri, 29 August 2018

 

Din 2007, Munteanu este director la LRD Company SRL, din localitatea în care îşi are şi domiciliul. Conform Ministerului de Finanţe, firma, care are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor” a înregistrat venituri totale de 309.000 lei, în 2017, şi a raportat un profit net de circa 50.600 de lei.

OPCOM este operatorul comercial al pieţei de energie şi gaze din România, adică entitatea care administrează platfomele de tranzacţionare de energie electrică, de gaze naturale şi de certificate verzi, notează e-nergia.ro.

Remus Munteanu este fiul lui Ioan Munteanu, ex-preşedinte al PSD Neamţ şi fost parlamentar. El şi-a dat demisia din funcţia de parlamentar la începutul anului. După puţin timp, în martie, Remus Munteanu a fost numit secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close