Ce obligații au angajatorii, în perioadele de caniculă, și ce amenzi riscă, dacă nu le respectă

12 judeţe din vestul ţării (Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Sălaj, Cluj, Mureş, Alba, Hunedoara, Mehedinţi şi Dolj) se află, vineri, sub cod roşu de caniculă. Meteorologii avertizează că în aceste zone temperaturile se vor situa între 39 şi 42 de grade. Restul ţării se află sub cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi între 36 şi 39 de grade.

Ca urmare a avertizărilor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitor la temperaturile ce vor fi atinse în aceste zile, în care disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în cea mai mare parte a ţării, Inspecţia Muncii, prin intermediul inspectoratelor teritoriale de muncă, va controla respectarea măsurilor ce se aplică în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.

Angajatorii sunt obligaţi să asigure condiţii minime pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor: reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice, asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, asigurarea apei minerale, câte 2-4 litri de persoană pe schimb, asigurarea echipamentului individual de protecţie, asigurarea de duşuri.

În cazul în care temperaturile ridicate extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv şi măsurile minimale nu pot fi aplicate, companiile trebuie să reducă durata zilei de lucru, să eşaloneze, pe două perioade ziua de lucru (până la ora 11 şi după ora 17), să întrerupă colectiv lucrul, cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

„Ne concentrăm atenţia pe sectoarele economice în care se lucrează în spaţii deschise şi se desfaşoară activităţi ce necesită efort fizic deosebit. Inspectorii de muncă îşi vor îndeplini atribuţiile, indiferent condiţiile climatice, şi se vor asigura că lucrătorii au înţeles ce drepturi au, iar angajatorii ştiu căror reguli trebuie să se conformeze pentru a le asigura protecţia”, declară Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat. Nerespectarea prevederilor legale se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.500 lei.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close