Cea de-a treia clădire din Oregon Park prinde contur

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust și fondul american de investiții Ares Management LP demarează faza finală a proiectului Oregon Park, cel mai nou parc de birouri dezvoltat în București. Evenimentul coincide cu aniversarea a 20 de ani de activitate pe piața imobiliară central și est-europeană a Portland Trust.

În octombrie, dezvoltatorul va începe lucrările de construcție la clădirea C, a treia clădire din complexul Oregon Park. Aceasta va dispune de o suprafață netă închiriabilă de 25.000 mp, dispuși pe șase etaje, și va avea o parcare subterană cu două niveluri. Clădirea C va fi construită în oglindă față de clădirea B și va încheia procesul de dezvoltare a Oregon Park, care va ocupa o suprafață netă închiriabilă de 70.000 mp. Finalizarea lucrărilor este programată pentru sfârșitul lui 2018.

Clădirea C va găzdui cel de-al doilea restaurant Stradale din cadrul complexului Oregon Park, iar un club de fitness este interesat să închirieze 1.500 mp, la parterul viitoarei clădiri. Dezvoltatorul poartă discuții cu alte câteva companii locale, pentru închirierea majorității spațiului rămas.

Terenul de patru hectare, pe care este construit Oregon Park, a fost achiziționat de la Gruppo Nusco, în 2014. Lucrările pentru prima fază a proiectului au constat în construcția a 45.000 mp de spații de birouri, dispuși în două clădiri. Clădirea A, care ocupă 20.000 mp, a fost închiriată integral de compania americană Oracle, iar clădirea B mai are disponibili doar 6.000 mp. Deloitte Tehnologie, divizie a Deloitte, dedicată serviciilor în tehnologia informației, a continuat să se extindă și ocupă acum 5.500 mp, iar alți 3.600 mp au fost închiriați recent către două companii internaționale din domeniul tehnologiei. Ceilalți chiriași ai clădirii B includ nume precum Medicover, Kambi, Europa FM, Markant și Euler Hermes. Dacă negocierile în desfășurare vor fi încununate de succes, spațiul clădirii B ar putea fi închiriat până la finalul anului.

Oregon Park este cel mai recent dintre cele trei mari proiecte de clădiri de birouri dezvoltate de Portland Trust în zona Barbu Văcărescu – Floreasca. Primul dintre ele, Floreasca 169A, are 38.000 mp suprafață închiriabilă, a fost finalizat în 2009 și este închiriat în totalitate de Honeywell, ABB, Colliers, Abbott, Holcim, Marsh, DHL, L’Oréal și ENI. În decembrie 2010, proiectul a fost vândut către grupul sud-african NEPI. Al doilea proiect din zonă a fost Floreasca Park, cu o suprafață de 39.000 mp, care a fost închiriat de Oracle, Allianz, Kellog’s, BASF, Saint Gobain și Ursus Breweries. Floreasca Park a fost vândut la sfârșitul lui 2015, la un an de la finalizare, companiei GLL Partner.

DESPRE PORTLAND TRUST

Din 1999, când și-a început activitatea în România, joint venture-ul format din Portland Trust și Ares Management a investit circa 400 milioane de euro în dezvoltarea a 306.500 mp de suprafață închiriabilă. Din această suprafață, 161.500 mp înseamnă șase mari proiecte de clădiri de birouri din Capitală, iar 145.000 mp sunt spații industriale situate în parcul industrial și logistic Bucharest West, din apropierea Bucureștiului, parc achiziționat de dezvoltatorul CTP.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close