Cea mai mare campanie de recrutare a anului, în IT: Amazon vrea să ajungă la o echipă de 1.300 de oameni, în noul său centru din Bucureşti

Cel mai mare retailer online din lume a demarat oficial campania de an­ga­jări pentru noul său centru din Bucureşti. Este cea mai mare cam­panie de recrutări, derulată în industria locală de tehnologie, în acest moment.

Primele 20 de poziţii disponibile sunt de ingineri software sau traducători, conform da­telor disponibile pe portalul de recrutare al Amazon, care oferă acum detalii despre noul bi­rou din Capitală, scrie Ziarul Financiar. „Amazon a deschis, recent, un nou centru de inginerie, în Bucureşti. Acest birou găzduieşte deja mai multe echi­pe de ingineri care lucrează la dezvoltarea sis­temelor de operare, a platformelor de vir­tua­lizare şi a tehnologiilor de reţea ce stau în spatele serviciilor web ale Amazon (Amazon Web Services – AWS). Echipele livrează elemente cheie ale fundaţiei tehnice pe care sunt construite AWS şi Amazon. Inovăm con­stant tehnologiile de cloud computing, pentru a îmbu­nătăţi competitivitatea AWS şi expe­rienţa clienţilor noştri”, precizează anunţul publicat pe portalul de recrutări al companiei americane.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru a pregăti expansiunea până la peste 1.000 de oameni, patru dintre cele 20 de posturi scoase la concurs sunt pentru persoane care vor gestiona valul de recrutări al Amazon, pentru diferite linii de business. O parte din nucleul noului birou al Amazon din Bucureşti este format din progra­matori care au lucrat anterior pentru un alt nume „greu” american, Intel, până când acesta şi-a închis brusc operaţiunile din România, ca parte a unei operaţiuni-fulger de restructurare la nivel global.

Noul sediu al Amazon din Bucureşti este amenajat în cadrul proiectului Global­worth Campus din Pipera, dezvoltat de fondul de investiţii Globalworth. Amazon a semnat cu fondul de investiţii pentru 13.500 de metri pătrați de birouri, în cea de-a treia cea mai mare tranzacţie din 2017. Gigantul condus de Jeff Bezos a făcut primul pas în România la Iaşi, unde a ajuns la aproape 900 de oameni, în 12 ani. Programatorii angajaţi de Amazon vor avea ocazia să lucreze, din Bucureşti, inclusiv la dezvoltarea Amazon Echo, asistentul digital al gigantului american, unul dintre cele mai efervescente segmente ale industriei hi-tech, în acest moment.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close