Cea mai mare companie low-cost din Europa, din nou în grevă

Şapte sindicate ale personalului navigant al Ryanair, din cinci ţări – Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda -, vor declanşa o grevă de o zi, în 28 septembrie. Vor fi afectate sute de zboruri.

Sute de zboruri vor fi anulate şi zeci de mii de pasageri din Europa, inclusiv România, vor fi afectaţi de greva celui mai mare operator low-cost de pe continent. Negocierile dintre conducerea companiei și reprezentanții angajaților nu au dus la nici un rezultat. În vreme ce patronatul a promis că va schimba contractele personalului, conform legislaţiei naţionale, până în 2022, sindicaliștii vor aceste modificări din 2019.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Mişcările de protest vor avea loc în Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda. Reprezentanţii Ryanair au anunţat că vor căuta să minimalizeze efectele grevei asupra pasagerilor și vor anula un număr redus de curse aeriene. Italia şi Spania sunt a doua şi a treia mare piaţă europeană a Ryanair. În 13 august, Ryanair s-a confruntat cu cea mai severă mişcare de protest din istoria sa de 33 de ani. Au fost afectaţi circa 55.000 de pasageri şi aproape 400 de zboruri anulate.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat, în iulie, o listă cu 34 de cereri, și a solicitat salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Ryanair operează 21 de rute de pe aeroporturile din România – Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close