Cei mai buni tehnicieni de camioane Mercedes-Benz din România se „bat” cu colegii lor din 11 țări, la Stuttgart

Patru specialişti și antrenorul lor vor reprezenta România, în premieră, la Global TechMasters Truck 2017, competiția dedicată autocamioanelor, între 7 și 9 noiembrie, la Stuttgart, și vor înfrunta selecționatele altor 11 țări.

Etapa locală a competiției TechMasters, ce desemnează cei mai buni tehnicieni de service din rețeaua de parteneri și centre autorizate Mercedes-Benz, s-a desfășurat pe 20 iulie, la Centrul de Training al Mercedes-Benz România. Anul acesta, pe lângă concursul deja tradiţional ce are loc anual în segmentul autoturismelor, competiţia se adresează si specialiştilor ce oferă servicii post-vânzare pentru autocamioane.

„Viziunea noastră are la bază perfecționarea continuă, esențială pentru asigurarea standardelor înalte de calitate ale Mercedes-Benz Trucks. Suntem deosebit de încrezători în aptitudinile specialiștilor noștri, iar în condițiile unui grad ridicat de participare a tehnicienilor rețelei noastre de autocamioane la preselecțiile din acest an, departajarea celor mai buni a fost o misiune dificilă. Le dorim câştigătorilor fazei naționale succes în finala Global TechMasters Truck, la care vom participa anul acesta pentru prima dată în segmentul de camioane”, declară Valeriu Zaharia, Managing Director Trucks & Buses în cadrul Mercedes-Benz România.

În finala naţională s-au calificat 20 de tehnicieni care au parcurs mai multe probe practice și teoretice, ce au urmărit evaluarea şi testarea competenţelor la nivelul unui spectru larg de specializări – de la consultanță de service până la activitatea efectivă de mentenanță și service. Atât testele, cât şi exerciţiile practice, au fost personalizate în acord cu profilul posturilor. „Am pregătit cu atenţie probele la care au fost supuşi finaliştii și am urmărit îndeaproape structura concursului internaţional. În cadrul evaluării practice, participanţii au fost provocaţi cu jocuri de rol şi exerciţii de efectuare a operaţiunilor de service. De exemplu, tehnicienii de diagnoză au avut de identificat, în decursul a 60 de minute, un defect instalat pe autocamion. Cei șase evaluatori au urmărit atât corectitudinea acţiunilor specifice, cât şi modul în care standarele înalte ale Mercedes-Benz sunt transpuse în asigurarea calității serviciilor”, explică Traian Niţă, Training Manager al Centrului de Training al Mercedes-Benz România.

Cei patru specialişti care vor reprezenta România la Global TechMasters Truck sunt Aurelian Friptu (consilier service), Decebal-Cătălin Cantaragiu (specialist piese de schimb și accesorii), Adrian Oprișor-Pitu (tehnician de diagnoză) și Beniamin-Mircea Murdășan (tehnician de mentenanță). Lor li se va alătura antrenorul Adrian Niţu, din partea Centrului de Training al Mercedes-Benz România. „Suntem lideri de piață și ne dorim să consolidăm această poziție, lucru pe care îl putem obține doar dacă suntem în competiție permanentă cu noi înșine, ne depășim limitele și rămânem în contact direct cu nivelul tehnologic inovator pe care Mercedes-Benz îl pune la dispoziția clienților. Suntem încrezători în profesionalismul serviciilor post-vânzare asigurate de Mercedes-Benz România, prin rețeaua noastră de parteneri autorizați. Ei înțeleg mai bine decât oricine că, pentru Mercedes-Benz, excelența în serviciile oferite după vânzare reprezintă unul dintre pilonii esențiali pe care este construită încrederea clienților noștri. Ca o consecință firească, activitatea lor de zi cu zi respectă cele mai înalte standarde de calitate și ține zeci de afaceri în mișcare. Sperăm ca, în finala din noiembrie, românii să le demonstreze tuturor colegilor noștri, precum și colegilor din alte țări, că sunt cei mai buni”, spune Cristian Drăgan, After-Sales Director Trucks, Mercedes-Benz România.

La Global TechMasters Truck, echipele naţionale sunt formate din cinci membri şi au în componenţă un consilier de service, un consilier de vânzări pentru piese de schimb și accesorii, un tehnician de diagnoză și un tehnician de mentenanță, respectiv un antrenor. În perioada următoare, echipa de specialiști After-Sales va derula un program personalizat de instruire, sub îndrumarea lui Adrian Niţu. Programul se va încheia în octombrie, cu o tabără de pregătire, ce va avea și componente de simulare a probelor finalei internaționale. La Stuttgart, românii se vor confrunta cu specialiști din Austria, Belgia, China, Finlanda, Germania, Italia, Malaezia, Portugalia, Singapore, Slovenia și Turcia.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close