Cel mai bine plătit bugetar din România câștigă lunar 22.000 de euro net

Potrivit unui document publicat de tolo.ro, CSM București îi plătește handbalistei Cristinei Neagu 265.000 de euro pe an, adică cel mai mare salariu din acest sport, la nivel mondial.

Contractul dintre CSM București și Cristina Neagu a fost încheiat în 13 februarie 2017. Înțelegerea este încheiată pe Persoană Fizică Independentă și poartă un impozit de 16 la sută. În 25 ianuarie 2018, Primăria i-a plătit Cristinei 120.962 de lei, ceea ce înseamnă un salariu net de 101.649 lei. Un singur sportiv care evoluează pentru un club din România are un salariu mai mare: fotbalistul Ibrahima Baldé, de la CFR Cluj. Senegalezul câștigă 300.000 de euro pe an.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cristina Neagu s-a transferat la CSM, clubul finanțat de municipalitatea Bucureștiului, în urmă cu un an, după încetarea contractului cu ŽRK Budućnost Podgorica. În Muntenegru, Cristina câștiga în jur de 12.000 de euro pe lună, salariul apropiat de cel pe care-l avusese și la Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit tolo.ro.

Doar trei handbaliste din lume trec de pragul de 200.000 de euro anual: norvegianca Nora Mork (Győri ETO KC), franțuzoaica Alexandra Lacrabère și sârboaica Andrea Lekić (ambele de la Vardar Skopje). Aceasta din urmă tocmai a semnat un contract cu CSM București, pentru sezonul viitor. În Macedonia, câștiga 205.000 de euro pe an. În 2018, bugetul propus pentru CSM București este de 15 milioane de euro.

Pe „podiumul” celor mai bine plătiți bugetari din România urcă și Traian Halalai, președinte și membru executiv al Consiliului de Administrație al EximBank (venit lunar de 137.585 lei brut), și Radu Grațian Ghețea, președintele CA al CEC Bank și președinte al băncii (121.424 lei brut). Președintele României câștigă 3.000 de euro pe lună.

De ieri, Cristina Neagu este imaginea în România a brandului Red Bull, un adevărat colos la nivel mondial în lumea sportului. Handbalista se declară gata să se implice în diverse proiecte în sport şi educaţie alături de Sports Hub.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close