Cel mai mare operator aerian low cost din Europa își închide baza de la Timişoara

Din 25 martie, Ryanair va renunţa la baza din Timişoara, unde alocase o aeronavă.

Rutele către Milano şi spre Bucureşti vor fi operate în continuare, chiar şi în programul de vară. Celelalte rute vor fi operate până la finalul programului de iarnă, care se încheie pe 25 martie, scrie ZF.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Ryanair operează zboruri spre mai multe destinaţii din Italia (Milano Bergamo), Germania (Berlin, Düsseldorf, Frankfurt), Belgia (Bruxelles), Marea Britanie (Londra Stansted), dar şi spre Bucureşti. După 25 martie, vor mai fi operate doar rutele din şi spre Milano şi Bucureşti. Pasagerii afectaţi de anularea acestor zboruri vir fi anunţaţi prin e-mail sau SMS şi li se vor returna banii sau oferi rute alternative. „Regretăm închiderea bazei din Timişoara, începând cu 25 martie, decizie luată din cauza performanţei comerciale slabe. Toți călătorii afectați de această decizie vor fi notificați prin email sau SMS și li se vor prezenta opțiunile pe care le au la dispoziție: rambursarea totală a costului călătoriei sau transferul pe o rută alternativă. Două rute, către Milano şi Bucureşti, vor fi operate în continuare, şi în sezonul de vară 2018”, declară David O’Brien, Chief Commercial Officer al Ryanair.

Anul trecut, Ryanair a transportat 2,7 milioane de pasageri, în România, și estima o creștere a numărului lor cu 40 la sută în 2018. Decizia companiei vine la mai puţin de o lună după ce un alt operator low-cost a anunţat că renunţă la rute din şi spre Timişoara. Blue Air a renunţat la zborurile din Timişoara spre Cluj-Napoca şi Iaşi (şi retur) și a pus această decizie pe seama unor neînţelegeri cu reprezentanţii aeroportului din Timişoara. Acestea au fost singurele rute operate de compania româ­nească de pe acest aeroport, însă Blue Air mai opera şi curse sezoniere, în timpul verii, spre Constanţa.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close