Cel mai mare producător de PET-uri își „betonează” Consiliul de Administrație

Mihail Marcu, președinte al Consiliului de Administrație MedLife, Leonard Gherghina, administrator independent în Consiliul de Administrație al MedLife, și Angela Mitu, Debt Finance Partner la Chartered Debt Management, intră în Consiliul de Administrație Pet Star, alături de fondatorii companiei.

Mirela Drăgoi și Ion Drăgoi (foto) au fondat compania Pet Star în anul 2000. De atunci, Mirela Drăgoi a deținut funcția de președinte executiv și a condus compania în fruntea clasamentului producătorilor de ambalaje PET din România, cu o cotă de piață de peste 50 la sută. Ion Drăgoi deține funcția de General Manager. Consiliul de Administrație va avea rolul de a continua dezvoltarea companiei ca jucător important pe piața regională și va fi prezidat de Ion Drăgoi. „Am decis formarea unui Consiliu de Administrație pentru a susține mai departe dezvoltarea companiei. Ne vom concentra pe analizarea oportunităților de creștere pe piața internă și pe cea regională”, declară Mirela Drăgoi, președinte executiv Pet Star.

Mihail Marcu este președintele Consiliului de Administrație și CEO al MedLife. A activat în domeniul bancar și a fost vicepreședinte în RoBank (în prezent, OTP Bank). Este membru fondator al organizației Romanian Business Leaders. Leonard Gherghina este membru în Consiliul de Administrație al MedLife din 2009. A fost partener pentru Europa Centrală la Value4Capital Eastern Europe Holding (2006-2012), partener pentru Europa Centrală la Baring Private Equity Partners (1998-2006) și senior investment officer la Romanian-American Enterprise Fund (1995-1998). Angela Mitu este Debt Finance Partner la Chartered Debt Management și are aproape 20 de ani de experiență în sectorul financiar-bancar. Timp de 15 ani, a activat în industria bancară și a ocupat poziții importante la ING Bank și Raiffeisen Bank. Expertiza sa cuprinde structurarea datoriilor, structurile multiple de creditori, sisteme de factoring, finanțarea și refinanțarea proiectelor comerciale.

Pet Star deține cea mai mare capacitate de producție din regiune, de peste 1,2 miliarde de unități de preforme PET anual, ca urmare a unei investiții de peste 30 de milioane de euro într-o nouă facilitate de producție și în tehnologie de ultimă generație. Investițiile în echipamentele moderne și produse sustenabile, precum rPET, au menținut Pet Star în poziția de lider al industriei producătorilor de preforme PET de pe piața internă și au câștigat rolul de jucător important pe piața regională. În 2016, peste 17 la sută din producția de preforme a fost exportată către clienți din cinci țări din regiune, dar și în SUA.

În 2016, compania a înregistrat o creștere a volumelor de vânzări de 6,5 la sută față de anul anterior și a livrat clienților interni și regionali peste 800 de milioane de performe. Cifra de afaceri s-a menținut  aproximativ la același nivel cu anul anterior, în jurul valorii de 23 de milioane de euro. Câștigurile brute (EBITDA) s-au ridicat la 3,65 milioane de euro.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close