Check Point susține viitorii specialiști în securitate IT

„Campionatul European de Securitate Cibernetică”, susținut de Check Point, este deschis tinerilor cu vârsta de până la 25 de ani, cu abilități în domeniu, însă marea provocare o reprezintă identificarea celor de până la 20 de ani.

La nivel național, concursul include două sesiuni de calificare, în iulie, și două sesiuni de training, în septembrie-octombrie. Cei mai buni zece participanți vor forma echipa României, care va participa la etapa finală. Participanții vor fi îndrumați de cei mai buni profesioniști în securitatea cibernetică, vor beneficia de stagii intense de pregătire profesională și de oportunități de angajare. Înscrierile sunt așteptate între 30 iunie și 2 iulie. Detalii despre competiție sunt disponibile aici.

La nivel național, Check Point va face parte din comisia de evaluare a echipei ce va reprezenta România. „Lupta împotriva criminalităţii cibernetice a devenit o prioritate atât pentru organizaţiile private, cât şi pentru cele publice. Lipsa acută de specialişti afectează capacitatea de apărare și limitează eficiența tehnologiei. Implicarea Check Point în Campionatul European de Securitate Cibernetică are ca scop identificarea talentelor locale şi orientarea lor către o carieră în domeniu. Sperăm să se înscrie cât mai mulți tineri, deoarece la sesiunile de training, participaţii vor avea oportunitatea să înveţe de la cei mai buni specialişti”, afirmă Cezar Vârlan, Security Engineer, Check Point România.

Finala concursului se va desfășura în Malaga (Spania),  pe parcursul a cinci zile (30 octombrie-3 noiembrie). Programul cuprinde atât desfășurarea concursului propriu-zis, precedat de efectuarea unor exerciții pentru acomodare, cât și evenimente de socializare și vizite turistice.  La ediția 2016, echipa României a ocupat locul al II-lea.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close