Chief Creative Officer-ul Publicis România, promovat în același rol în Europa Centrală și de Est

Publicis Groupe l-a numit pe Jörg Riommi în funcția de Chief Creative Officer pentru Europa Centrală și de Est. Noua poziție vine în completarea responsabilităților curente, îndeplinite în calitate de Chief Creative Officer al Publicis România.

În cei 16 ani de carieră la Publicis Groupe, dintre care 12 (2002-2014) petrecuți în Saatchi & Saatchi, Jörg Riommi a lucrat cu birouri din Europa și America Latină (Roma, San Juan, București, Frankfurt și Berlin). În același timp, a participat în numeroase proiecte din rețea, pentru piețe precum Madrid, Amsterdam, Paris, Copenhaga, Geneva, Bruxelles, Milano și New York. Sub conducerea sa, Saatchi & Saatchi București a devenit, între 2008 și 2009, agenția cea mai premiată internațional din România și locul 3 în Europa Centrală și de Est la Golden Drum.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Ca Executive Creative Director al Saatchi & Saatchi Frankfurt, alături de colegii din Berlin și Dusseldorf, a contribuit la ridicarea agenției pe cea de-a șaptea poziție (de pe locul 52, în 2012) în ranking-ul creativ local din 2013. Ca urmare a acestui succes, compania a devenit a patra multinațională din Germania. A obținut peste 200 de trofee, la cele mai importante festivaluri din industrie, printre care D&AD, Cannes Lions, Clio, London International Awards, Eurobest, Effie Awards, New York Festivals, Cresta, Epica, Golden Drum, ADC. A fost jurat la Dubai Lynx 2010, New York Festivals 2012, Eurobest 2014, Clio 2016, Golden Drum 2016, The One Show 2017, Golden Hammer 2017 (Jury Chair), Cannes Lions 2017 și Dubai Lynx 2018.

În iulie 2014, Jörg Riommi a fost numit Chief Creative Officer al Publicis România. Sub coordonarea sa, Publicis a devenit, al doilea an consecutiv, agenția nr. 1 în rețeaua Publicis CEE și nr. 3 la nivel global, în urma rezultatelor Cannes Lions 2018. În cei patru ani, agenția a obținut 11 trofee Cannes Lions, patru trofee Grand Prix și titlul de Agenția Anului la Golden Drum 2016, mențiuni D&AD și, în special, noi proiecte importante de new business.

Noua poziție a lui Jörg Riommi aduce cu sine și o reorganizare a departamentului de creație Publicis România, ale cărui echipe vor fi coordonate de Titus Dumitrescu și Silviu Nedelschi, ca Executive Creative Directors. Ei îi vor raporta direct lui Jörg, care își va păstra și responsabilitățile la nivel local, de CCO al Publicis România.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close