Chinezii de la Liaoning vor fabrica autobuze electrice în România – investiție de 100 de milioane de euro

Două companii cu capital chinez, care vor să construiască în județul Prahova autobuze 100 la sută electrice, au semnat, luna aceasta, un contract de asociere.

Compania Meteor International Import Export, care deține Parcul Industrial de la Băicoi și care este prezentă în România de aproape zece ani, a semnat contractul cu Liaoning Qianfeng New Energy Automobile, cu ocazia vizitei unei delegații conduse de Chen Qiufa, secretar de partid al provinciei Liaoning. În prima etapă, investiția ar ajunge la aproximativ 50 milioane de euro și vor fi create în jur de 250 de locuri de muncă, pentru ca, ulterior, aportul financiar să fie de încă 50 milioane de euro.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Contractul dintre cele două părți a fost semnat de Liu Shiyu (YingKou YuYuan Industrial Co – investitorul de la Meteor Băicoi) și Frank Xu (Liaoning Qianfeng New Energy Automobile Co). „Am vizitat locații din 20 de țări, înainte de lua decizia să investim în România. Am găsit aici forță de muncă bine calificată și un mediu investițional propice dezvoltării afacerilor”, precizează Frank Xu, Chairman of the Board Liaoning Qianfeng New Energy din China.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close