Cinci eleve duc România la cea mai mare competiție de tehnologie din lume dedicată fetelor, în SUA

Technovation Challenge Romania by UPC a luat sfârșit, dar cele mai mari emoții abia acum încep. Trei echipe de fete au ajuns în semifinala internațională, după prezentarea live a proiectelor.

Kernel Panic, Mission4society și B.I.D.D. sunt echipele ale căror proiecte vor fi analizate online de juriul internațional Technovation Challenge, între 1 și 17 iunie. Echipa cu cel mai mare punctaj, Kernel Panic, merge în Silicon Valley, la World Pitch, cu susținerea companiei UPC, care va sponsoriza complet călătoria. Din 2010, la Technovation Challenge au participat peste 10.000 fete din peste 78 ţări.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Din echipa Kernel Panic fac parte cinci eleve de liceu din București – Andreea-Bianca Morecuț, Ioana Stelea, Ana Bercaru, Ana Daria Hendoreanu și Emma Chirlomez -, care au impresionat asistența cu o aplicație ce are ca scop facilitarea colectării selective a deșeurilor. „Anul acesta a fost unul cu adevărat special. Au participat peste 400 de fete, lucru ce ne arată că suntem pe drumul cel bun și trebuie să suținem și mai departe copiii care își doresc o carieră în tehnologie”, declară Alin Chiriac, CEO Adfaber, organizator și Ambasador Național al programului.

Juriul din România a fost format din Ioana Piron, BI/DW Developer Cegeka, Andrei Istrate, co-founder GameDev Academy, Bogdan Răduță, CTO la Qualitance, și Cristina Piele, project manager Adfaber și coordonator principal al Technovation Challenge România by UPC. În august, în ultima etapă a concursului, vor fi premiate cele mai bune proiecte din toată lumea. „A fost greu să alegem echipa care merită cel mai mult să ajungă în SUA. Toate participantele au venit cu idei extraordinare. Lupta împotriva afecțiunilor psihice, educația, sănătatea și reciclarea sunt doar câteva dintre temele abordate. Este extraordinar că aceste fete, atât de tinere, se gândesc la problemele societății noastre și încearcă să le rezolve. Mi-a plăcut mult și proiectul echipei Electric 5, care a primit premiul special Banca Transilvania, pentru ideea pentru a diminua risipa de mâncare”, spune Cristina Piele.

DESPRE ADFABER

Este ONG-ul care face cunoștință copiilor și tinerilor cu tehnologia. Kids in Tech este un program ce aduce cursuri gratuite de programare în tot mai multe școli generale și licee din România, iar Hour of Code este un eveniment internațional care arată oricui că într-o singură oră poate înțelege principii de bază din programare și Computer Science.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close