Cinci specialiști de la Oracle Franța, „transferați” de compania românească DocProcess în centrul său de R&D software

Furnizorul de servicii pentru digitalizarea și automatizarea proceselor operaționale, deținut de antreprenorii români Liviu și Daniela Apolozan, a recrutat o echipă de cinci ingineri software de la Oracle, divizia locală, pentru biroul pe care l-a deschis în Grenoble.

Echipa este condusă, din poziția de Technical Director, de Jean-Dominique Sorace (foto). El s-a alăturat echipei DocProcess după o carieră de aproape opt ani în Oracle Franța, unde a deținut pozițiile de Software Engineering Senior Manager și Senior Director în domeniul managementului de sisteme și infrastructură. Înainte de Oracle, a lucrat, timp de zece ani, la Sun Microsystems Franța, companie achiziționată de Oracle. La Sun, a ocupat funcția de Senior Software Engineering Manager. Opt ani și jumătate a activat în cadrul Bull, ca System Architect. Jean-Dominique Sorace a absolvit facultatea de Telecomunicații a Universității din Toulon și are un master în telecomunicații și Computer Science la Institutul Telecom Bretagne.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

DocProcess intenționează să dezvolte proiecte de cercetare cu ENSIMAG, cea mai bună facultate de informatică din Franța. ENSIMAG este poziționată lângă Inovallée, unde are sediul și centrul R&D DocProcess. Inovallée găzduiește alte peste 400 de companii de tehnologie, cu afaceri cumulate de peste două miliarde de euro pe an.

DocProcess a deschis centrul de cercetare și dezvoltare software de la Grenoble în martie, după o investiție inițială de 600.000 euro. Compania are acum o echipă de peste 50 de angajați în România și Franța, și are în plan extinderea acesteia. „Dezvoltarea companiei este tot mai dinamică. Vrem să intrăm pe piețele din Uniunea Europeană, și nu numai, și avem nevoie de o echipă extinsă pentru a susține acest proces. Dorim să lucrăm cu cei mai buni dezvoltatori de software pe care îi putem găsi atât în România, cât și în Franța”, declară Liviu Apolozan, CEO și coproprietar al DocProcess.

La nivel global, compania are peste 3.200 de clienți, printre care Carrefour, Cora, Leroy Merlin, Altex, Albalact, Covalact sau Mondelez, care și-au ameliorat eficiența proceselor financiare, de achiziții și de logistică, cu ajutorul soluțiilor de automatizare prin RPA (Robotic Process Automation). Clienții DocProcess sunt societăți de tipul SSC, BPO și companii mari. Planurile companiei vizează și sectorul B2G – business-to-government, mai ales că din 2020 va intra în vigoare o Directivă UE privind transformarea digitală în administrația publică.

DESPRE DOCPROCESS

Este o companie înființată în 2005 de familia Apolozan. A realizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,65 milioane de euro și estimează un nivel de 2,7 milioane euro în acest an. DocProcess a digitalizat până acum peste 80 milioane de documente, fapt ce se traduce prin salvarea a peste 8.800 de copaci, economisirea a 1.600 de tone de hârtie și reducerea amprentei de mediu cu 2.880 tone de CO2.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close