Cluj-Napoca: AROBS și Fortech „predau” Project Management la Universitatea Babeș-Bolyai

Studenții anului al III-lea din cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) au urmat, în primul semestru al acestui an universitar, un curs de Project Management, inițiat, în premieră în România, de UBB și două companii clujene de IT.

În cadrul cursului organizat în parteneriat cu AROBS Transilvania Software și Fortech, cei 350 de studenți au fost împărțiți în 13 grupe, coordonate de angajații celor două companii clujene, și au avut ocazia de a se familiariza cu diverse activități specifice domeniului. Cursurile au vizat patru domenii distincte: project management, munca în echipă, antreprenoriat, comunicare și tehnici de prezentare.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La finalul cursului, studenții vor fi evaluați atât de mentorii lor de la companiile de IT, cât și de o comisie formată din titularul de disciplină şi alţi profesori ai Facultății de Matematică și Informatică. „Unul dintre obiectivele principale ale acestui curs este introducerea studenţilor în lumea practică a IT-ului şi obişnuirea lor cu provocările ce apar în fiecare zi”, arată conf. dr. Simona Motogna, prodecanul Facultăţii de Matematică şi Informatică. La rândul său, Voicu Oprean (foto), CEO al AROBS Transilvania Software, consideră că studenţii au ocazia, în acest fel, să se pregătească pentru provocările de care se vor lovi în momentul angajării în companiile de IT. Cursul se va încheia la finalul acestei semestru, însă va fi reluat şi în anii viitori.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close