Cluj-Napoca: Institutul Francez „intermediază” angajarea vorbitorilor de franceză

În contextul accentuării deficitului de personal de pe piaţa muncii din România şi din dorinţa de a face cunoscute oportunităţile profesionale pe care le oferă cunoaşterea limbii franceze, Institutul Francez din Cluj-Napoca iniţiază un proiect de promovare a firmelor care angajează personal vorbitor de limbă franceză.

Institutul Francez facilitează, astfel, întâlnirea cu potenţiali candidaţi: studenţi din patru mari universităţi clujene (Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară şi Universitatea de Medicină și Farmacie) şi elevi din clasele a XI-a şi a XII-a din judeţul Cluj, dar şi din restul Transilvaniei de Nord.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit organizatorilor, forumul „Franceza te angajează” este o punte de legătură între mediul universitar şi cel economic, și conectează sistemul educaţional de cerinţele pieţei muncii. Evenimentul va avea loc în 16 noiembrie, între orele 10 şi 17, la sediul Facultății de Ştiinţe Economie şi Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca. Pe durata întregii zile, vor fi organizate trei workshop-uri animate de specialişti în resurse umane, pe teme relevante pentru obiectivul forumului: orientare profesională, redactarea unui CV și a unei scrisori de intenţie în franceză, și simularea unui interviu de angajare în franceză.

În plus, va fi organizată o prezentare motivaţională, realizată de o personalitate care a reuşit în carieră datorită contactului cu limba şi cultura franceze. Participarea la eveniment este gratuită. Pentru ateliere este necesară înscrierea prealabilă aici.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close