Cluj-Napoca: NTT Data susţine trei linii de studiu la Universitatea Babeș-Bolyai

În anul universitar 2018-2019, NTT Data România va susține, în cadrul Facultății de Matematică-Informatică de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), o linie de studiu la nivel licenţă, una de master şi un program postuniversitar de reconversie profesională.

„Deschiderea oficială a anului universitar înseamnă pentru NTT Data România continuarea susţinerii comunităţii şi a viitoarelor generaţii de specialişti în IT. Alături de reprezentanţii UBB, cei ai mediului diplomatic şi de afaceri, am semnat documentul privind constituirea Consiliului Consultativ al Liniei Germane de Studii, prin care susţinem promovarea unui sistem educațional universitar sustenabil. Cele trei linii de studiu deschid perspective promiţătoare tuturor celor care au decis să le urmeze. Acestea le propun studenţilor dezvoltarea competenţelor în sfera IT și dobândirea de experiență practică, atât de necesară pentru o bună integrare în piața muncii”, declară Daniel Metz, CEO NTT Data România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Scopul programului de licenţă, cu specializarea „Informatică cu Predare în Limba Germană”, din cadrul Facultăţii de Matematică și Informatică, este acela de a le oferi studenților capacitatea de a înțelege și aplica conceptele și metodele de bază ale structurilor matematice fundamentale. Ariile de focus sunt programarea fundamentală, dezvoltarea și întreținerea sistemelor software, transmiterea și valorificarea cunoștințelor și a metodelor studiate. Obiectivul final al programului este ca studenții să deprindă conceptul de învăţare permanentă, să înțeleagă și să aplice cele mai recente rezultate științifice în matematică și informatică. În 2018-2019, secţia se bucură de 65 de noi înscrişi, care vor fi pregătiţi la sediul NTT Data România.

Ideea în jurul căreia a fost structurat planul de învățământ al programului de masterat „Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, pentru cei 18 masteranzi admişi în anul universitar 2018-2019, este aceea de a le oferi cunoștințele necesare pentru dezvoltarea și gestionarea sistemelor informatice avansate, de la cunoștințe referitoare la modelarea, până la dezvoltarea și gestionarea lor. În planul de învățământ sunt incluse discipline tehnice, precum Metodologii Agile de Dezvoltare, Proiectarea Sistemelor Software, și discipline ce tratează securitatea acestora. Planul de învățământ asigură și o pregătire comprehensivă a studenților în domeniul Managementului Fluxului de Operații, al Instrumentelor de Modelare sau al Ciclurilor de Viață ale Sistemelor Software.

În cadrul „Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică”, anul acesta s-au înscris 45 de studenţi. Programul a fost acreditat de Ministerul Educaţiei în 2016 și reprezintă o oportunitate pentru absolvenţii de studii universitare care îşi doresc o reprofilare în domeniul IT & Software. Studenţii fac parte dintr-un program de talie internaţională. Cursurile sunt susţinute de cadre didactice din universitate şi specialişti din NTT Data România.

DESPRE NTT DATA ROMÂNIA

Este furnizor și integrator de soluții și sisteme IT complexe. Are o echipă de peste 1.700 de specialiști, în România și Serbia, care activează pe proiecte diverse, în industriile Automotive, Banking, Manufacturing, Energy and Utilities, Public Sector & Utilities, Retail, Transportation & Logistics. Portofoliul companiei include o gamă variată de servicii, precum dezvoltare și integrare soluții software standard sau individualizate, managementul aplicațiilor și suport, testare, asigurarea calității, consultanță IT și de business, servicii de securitatea informației și infrastructură. NTT DATA  – Trusted Global Innovator face parte din grupul NTT (Nippon Telegraph and Telephone), unul dintre liderii ICT (Information and Communication Technologies) la nivel global, cu peste 275.000 de angajați și un portofoliu larg de soluții globale de infrastructură, comunicații și servicii IT.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close