Cluj-Napoca: Premiant Nobel, Doctor Honoris Causa al Universității Babeş-Bolyai

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) organizează, între 26 și 28 iulie, a patra ediţie a Conferinţei ERMAS, care va beneficia de participarea unui economist de la Harvard University, distins cu Premiul Nobel, dar şi a altor economişti de marcă din întreaga lume.

Ediţia din acest an a Conferinţei găzduite de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB este deschisă de Eric Maskin (foto), laureat al Premiului Nobel pentru Economie, care va primi şi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB. Printre invitaţii de marcă ai evenimentului se numără şi Ariel Pakes (Harvard University), Aureo de Paula (University College London) şi Victor Rios-Rull (University of Pennsylvania).

Iniţiată în 2014, seria de conferinţe ERMAS îşi propune să reunească anual cercetători economişti de prestigiu. Ediţia din acest an este prima deschisă cercetătorilor străini, în timp ce manifestările anterioare au fost dedicate cercetătorilor economişti români sau cunoscători ai limbii române, afiliaţi unor universităţi/institute de cercetare din afara ţării, precum şi pentru colegii acestora, care activează în România.

„Vorbim despre o conferinţă cu un impact major asupra cercetării ştiinţifice economice din România, care încearcă să stabilească o colaborare pe termen lung cu instituţiile şi cercetătorii economişti de prestigiu din întreaga lume. Prin acest eveniment extrem de important pentru cercetarea economică, încercăm nu doar să aducem şi să valorificăm în ţară experienţa şi rezultatele cercetărilor ştiinţifice ale românilor din diaspora şi ale cercetătorilor internaţionali, ci şi să stabilim un cadru mai strâns de cooperare între mediul academic şi instituţiile responsabile de implementarea politicilor sociale şi economice”, afirmă decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB, conf. univ. dr. Răzvan Mustață.

Obiectivele ERMAS:

  • Încurajarea şi transmiterea rezultatelor cercetării relevante pentru România, cu posibile aplicații în construirea şi implementarea unor proiecte de dezvoltare la nivelul companiilor private și a unor politici economice;
  • Medierea cooperării directe între universitățile locale şi economiștii recunoscuţi internațional, cu impact pozitiv, pe termen lung, asupra calității capitalului uman dezvoltat în universitățile din România;
  • Consultarea experţilor români afiliaţi unor instituţii de prestigiu din afara țării în legătură cu experienţa lor academică şi recomandări directe ale acestora pentru colegii, dar şi pentru studenţii absolvenţi sau în curs de absolvire, din departamentele de economie şi centrele de cercetare româneşti;
  • Îmbunătăţirea calităţii dezbaterilor pe teme economice, prin includerea în cadrul acestora a unor economişti români cu reputaţie ştiinţifică recunoscută internaţional.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close