Cluj-Napoca: Vicepreședintele Porsche, Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice

Lutz Meschke, vicepreședinte și membru al consiliului executiv al finanțelor și IT în cadrul Porsche AG, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice, pentru rolul său în dezvoltarea relațiilor dintre compania germană, mediul academic și cel de afaceri, din Cluj-Napoca.

Înainte de a se alătura companiei Porsche, Lutz Meschke (foto, centru) a dobândit experiență în alte domenii de activitate: după absolvirea liceului în Solingen, în 1985, a decis să studieze Administrația Afacerilor la Universitatea din Köln. După absolvire, și-a început cariera profesională, în 1991, ca angajat al companiei de audit KPMG. În scurt timp a devenit lider de audit, iar ulterior manager al biroului de la Milano.

În 2001, a devenit Lider al Departamentului de Contabilitate în cadrul Porsche AG, iar în 2004 Lider al Departamentului de Control. În 2009, a ajuns membru al consiliului executiv al finanțelor și IT al Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG, iar din 1 octombrie 2015 deține titlul de vicepreședinte al consiliului executiv Porsche AG. Porsche face investiții importante în dezvoltarea autovehiculelor electrice și interconectarea acestora, cu scopul de a obține soluții noi pentru dezvoltare și de a continua să ofere o experiență fascinantă de a conduce aceste automobile.

Pe baza acestor așteptări, Lutz Meschke a căutat noi posibilități de a integra tineri angajați, cu scopul de a digitaliza noile modele, iar una dintre cele mai atractive zone legate de industria IT din sud-estul Europei este în Cluj, unde a sprijinit MHP, o companie Porsche, pentru a deschide un birou nou, în 2014. În prezent, MHP România are 230 angajați, dintre care majoritatea sunt absolvenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca. În 13 iulie 2016, a fost deschis, cu sprijinul lui Lutz Meschke, biroul de la Cluj-Napoca, care are acum 70 de angajați, dintre care 85 la sută sunt absolvenți ai Universității Tehnice. Planul este de a ajunge la 200 de angajați până în 2020. Tot în 13 iulie 2016, compania Porsche Engineering și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin intermediul departamentului de Autovehicule Rutiere și Transporturi din cadrul Facultății de Mecanică, au semnat un protocol de colaborare ce presupune un program de studiu nivel Master, bursă de studii, cercetare și logistică.

Studenții pot opta pentru programul de master în colaborare cu Porsche Engineering; beneficiază de 30 de burse, pot efectua un program de internship la Porsche Engineering România și au posibilitatea de a evalua elemente componente ale autovehiculelor. Datorită acestui protocol, studenții au posibilitatea de a aplica pentru programul Erasmus, în localitatea Lecce, și de a accesa un program de internship la Centrul Tehnic Porsche Engineering de la Nardo. Un alt aspect important al acestui protocol este reprezentat de proiectele de cercetare comune, pe care le-au dezvoltat împreună cei doi parteneri.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close