Clujenii de la Hosterion se extind în patru locații noi, în SUA, Anglia și Olanda

Hosterion, una dintre companiile care pun România pe harta IT-ului internațional, se extinde în patru noi locații internaționale: Amsterdam, Dallas (Texas), Fremont (California) și Londra.

Experiența internațională a companiei clujene a debutat în 2009, odată cu lansarea brandului IntoVPS, prin care oferă servicii de unmanaged VPS hosting. Hosterion a adăugat în portofoliu mii de clienți din peste 100 de țări. Aceștia utilizează IntoVPS pentru a-și găzdui site-urile și aplicațiile.

În locațiile noi, compania din Cluj are propriile servere și echipamente de rețea, colocate în centrele de date ale partenerilor locali. „Alegem să achiziționăm propriile echipamente, în loc să închiriem servere dedicate, și astfel  putem controla mult mai bine caracteristicile serviciilor noastre și nivelul de calitate”, declară Adrian Andreiaș, fondatorul companiei care activează pe piață din 2004.

În 2017, Hosterion numără opt angajați și estimează o cifră de afaceri de 737.000 de euro, cu o creștere de zece procente față de anul precedent, când a avut un rulaj de 670.000 de euro. Cifra de afaceri este realizată, în proporție de 50 la sută, din serviciile oferite în afara țării, iar cei mai mulți clienți sunt din România, SUA, Anglia, Italia, Rusia, Spania, Germania, Canada, dar și din Cape Verde sau Jersey.

Până în acest moment, în locațiile internaționale se puteau comanda doar servicii de unmanaged VPS. Hosterion își propune să sprijine dezvoltarea internațională a companiilor românești, dar și să ofere noi soluții de calitate clienților internaționali. Prin urmare, de astăzi, în locațiile din Dallas, Amsterdam, Fremont și Londra, sunt disponibile servicii de găzduire web shared, găzduire magento, găzduire web premium și VPS-uri managed.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close