Coca-Cola are șefi noi în Europa

Compania Coca-Cola l-a numit pe Nikos Koumettis în funcția de președinte al grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). Locul său ca președinte CEE va fi luat de Lana Popovic.

Nikos Koumettis, care îl va înlocui pe Brian Smith, promovat ca Chief Operating Officer, este acum președintele unității de afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE), unde gestionează business-ul în 26 de țări, din Rusia până în Italia, inclusiv România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Din poziția de președinte Coca-Cola în CEE, Nikos Koumettis a condus operațiunile companiei în Europa Centrală și de Sud, între 2011 și 2016. Din acest rol, a supervizat operațiunile Coca-Cola în 23 de țări, inclusiv în statele UE, țările membre în Asociația Europeană a Liberului Schimb și Balcani. De când s-a alăturat companiei Coca-Cola, în 2001, a ocupat funcția de președinte Coca-Cola în Canada. A condus compania în regiunea Adriatică și Balcani, cu sediul la București, între 2003 și 2008, și a dezvoltat afacerea în nouă țări, printre care Bulgaria, România, Serbia și Croația.

Înainte de acesată poziție, Nikos Koumettis a fost director general al regiunii mediteraneene de sud-est, cu responsabilități pentru Grecia și Cipru. Înainte de Coca-Cola, a lucrat în marketing, pentru Kraft Jacobs Suchard, și în vânzări și distribuție, la Elgeka. Deține o diplomă de licență în administrarea afacerilor la Colegiul American al Greciei și o diplomă de masterat în marketing internațional la Strathclyde Business School.

Lana Popovic este director general al companiei Coca-Cola pentru Rusia, Polonia, Ucraina, Belarus, Letonia, Lituania, Estonia și Moldova. Lucrează pentru Coca-Cola din 2001, perioadă în care a ocupat și funcții de conducere în management, strategie și marketing. În 2006, a fost numită director de marketing pentru Croația și apoi pentru Bosnia și Herțegovina. A devenit director de Operațiuni pentru Grecia în 2011, iar un an mai târziu a fost numită director de operațiuni pentru Europa de Sud-Est, cu responsabilități în șapte țări. În 2016, a fost numită director general pentru Coca-Cola în Polonia și Marea Baltică, iar în 2017, a devenit director general al francizei din Europa de Nord, unde a fost responsabilă pentru creșterea pe termen lung a afacerii Coca-Cola în opt țări. Este licențiată în Economie, la Universitatea din Zagreb.

Zona EMEA este cea mai mare regiune a companiei Coca-Cola, cu șase unități de afaceri, 120 de țări și o treime din populația lumii: 2,4 miliarde de persoane.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close