Codiax 2018: Află cum inteligența artificială și tehnologiile viitorului schimbă sistemul bancar și influențează cybersecurity

Codiax, evenimentul dedicat tehnologiilor viitorului, aduce la Cluj-Napoca 21 de speakeri de la companii de top în inteligență artificială și machine learning, precum Amazon, Cisco, Imperial College London, OptioPay și Google – DeepMind. Programul din acest an include 20 de prezentări și workshop-uri.

(P) Evenimentul va avea loc în 15-16 noiembrie, la Hotel Opera Plaza. În 2018, Codiax s-a mutat într-o „casă” nouă, pentru a face față numărului mai mare de participanți și pentru a asigura cele mai bune condiții pentru transferul de cunoștințe între speakerii evenimentului, lideri internaționali din domeniul deep tech și cei 350 de dezvoltatori software din domeniul deep tech.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Descoperă aici când vor urca pe scenă Julien Simon, Principal Technical Evangelist în cadrul Amazon, care va prezenta o platformă ce le permite developerilor să creeze, în timp record, produse bazate pe machine learning, sau Mitul Jain, Head of Analytics la OptioPay, compania germană care dezvoltă prima platformă dedicată transferului de bani prin carduri cadou din lume.

Marek Modry, Machine Learning Engineer la CEAi, se va concentra pe unul dintre subiectele momentului, și anume protejarea tranzacțiilor și identificarea celor care folosesc sistemul bancar pentru spălarea de bani. Cu ajutorul unor tehnologii precum machine learning și deep learning, mecanismul de control actual poate fi îmbunătățit.

Compania co-fondată de Måns Erlandson a ajutat deja giganți precum NASA, Tesla, BMW sau Deutsche Bank, să utilizeze inteligența artificială. La Codiax, Måns Erlandson va prezenta modul în care aceasta poate să fie utilizată în cadrul oricărei corporații pentru a dezvolta produse pentru viitor.

Nici un participant nu trebuie să rateze prezentarea susținută de Mihai Raneti, fondatorul Cyber Swarm, startup-ul care a primit o investiție de un milion de dolari de la Tim Draper, unul dintre cei mai importanți investitori din Silicon Valley, pentru realizarea unui procesor de cybersecurity, ce poate proteja mașinile industriale și mașinile autonome.

Pe 16 noiembrie, pe scena Codiax vor urca și Sander Dieleman, cercetător în cadrul Google – DeepMind,  divizia de inteligență artificială a Google, Lutz Goldmann, senior scientific engineer în cadrul Omni: us, o companie ce dezvoltă, cu ajutorul inteligenței artificiale, o soluție de procesare de documente la scară largă, și Enzo Fenoglio, Data Scientist la Cisco, celebra companie americană de rețelistică.

Pentru cei care preferă partea practică, Codiax 2018 are o zi dedicată workshop-urilor. În 90 de minute, participanții pot să învețe cum să dezvolte o aplicație de realitate virtuală, care sunt cele mai bune programe pentru a crea un chatbot sau cum se programează o casă smart printr-un sistem personalizat. Workshop-urile sunt susține de speakeri internaționali și experți în domeniul tehnologiilor viitorului.

Codiax va debuta pe 15 noiembrie, cu două sesiuni practice. Florin Baroga, Software Developer la Macadamian, va un susține un workshop prin care își propune să-i învețe pe developeri cum să își dezvolte propriul sistem de interconectivitate într-o locuință smart, iar Karol Przystalski îi va ajuta să creeze un asistent virtual.

Această ediție nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor care susțin Codiax și se implică activ în dezvoltarea technologiei viitorului: Crossover, Betfair, Steelcase, Metro Systems, Macadamian, Endava, Halcyon Products.AI, Silexica, Crafting Software, Medicover, Telenav, Spyhce, 3 Screen Solutions, Accesa.

DESPRE CODIAX

Prima ediție a Codiax, eveniment organizat de echipa Techsylvania, a avut loc în 2017. În cele trei zile, peste 400 de participanți din Cluj-Napoca și Sibiu au participat la sesiunile practice și prezentări. Printre cei care au urcat pe scena Codiax, în 2017, s-au numărat Dr. Alexey Ershov, Vice President @ IBM Watson Internet of Things, Vlad Lata, CTO & Co-Founder @ KONUX, sau Mario Alemi, Scientist @ GetJenny, Dinu-Tudor Gruian, Head of Test Technologies @ Continental Automotive Group,Virginia Dignum, Associate professor on Social Artificial Intelligence @ TU Delft, și Sergii Kharagorgiiev, Chief Computer Vision Engineer @ Starship Technologies.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close