Codiax: Speakeri de la companii de top în inteligență artificială și machine learning, ca Amazon, Cisco și DeepMind, vin în premieră în România

O oportunitate și un mod unic de a explora deep technology și progresele făcute cu ajutorul tehnologiilor viitorului, în cadrul unor sesiuni practice și a unei conferințe cu lideri de top din domeniu. Un transfer de cunoștiințe axat pe inteligenţa artificială, realitatea virtuală, tehnologii 3D, blockchain, IoT şi industry 4.0, între speakeri internaționali și participanți. Acesta este Codiax. Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, în 15-16 noiembrie, și la Sibiu, în 17 noiembrie.

PwC a estimat că inteligența artificială va contribui cu până la 15,7 trilioane de dolari la economia globală, până în 2030. Peste nouă trilioane de dolari vor proveni din retail și industrie. Cu o astfel de previziune pentru următorul deceniu, Codiax are ca misiune dezvoltarea cunoștiințelor developerilor/ dezvoltatori software din domeniul deep tech.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pe scena Codiax 2018 va urca unul dintre oamenii-cheie ai Amazon, a doua companie ce a ajuns la valoarea de piață de un trilion de dolari. În premieră în România, Julien Simon, Principal Technical Evangelist în cadrul Amazon, va prezenta platforma SageMaker. Aceasta le permite developerilor să creeze, într-un timp record, produse bazate pe machine learning. Julien Simon este doar unul dintre cei 15 speakeri internaționali care îi vor inspira și învăța pe cei 350 de participanți din Cluj-Napoca, respectiv 180 de la Sibiu.

„De ce deep tech la Cluj-Napoca și Sibiu? Aceste tehnologii fac parte deja din viața noastră mai mult decât realizăm uneori, iar schimbările pe care le vor aduce în viitor vor afecta radical mai multe domenii-cheie. Astfel că acesta este cel mai bun moment pentru a realiza un transfer de cunoștiințe între speakerii evenimentului și participanți. Cluj-Napoca, pentru că unu din 11 angajați din acest oraș lucrează în IT, astfel că potențialul de a dezvolta aici soluții inovatoare este foarte mare. Și nu vorbim de viitor. Edwin Witvoet, unul dintre speakerii Codiax 2018, a fondat, la Cluj-Napoca, una dintre puținele companii din Europa de Est care construiesc produse cu ajutorul inteligenței artificiale. Și Sibiu, deoarece este un hub tehnologic în plină dezvoltare”, declară Oana Petruș, co-fondator Codiax.

Evenimentul va debuta pe 15 noiembrie, la Hotel Opera Plaza din Cluj-Napoca, cu o serie de sesiuni tehnice care le vor oferi participanților informații, dar și demonstrații practice din sfera deep tech. Cele opt workshop-uri sunt construite special pentru a include și sesiuni de Q&A. Pe 16 noiembrie este programată conferința ce aduce în prim-plan nume importante din industria deep-tech: Sander Dieleman, cercetător la DeepMind, divizia de inteligență artificială a Google, Lutz Goldmann, senior scientific engineer la Omni: us, o companie care dezvoltă, cu ajutorul inteligenței artificiale, o soluție de procesare de documente la scară largă, și Enzo Fenoglio, Data Scientist la Cisco, celebra companie americană de rețelistică.

Transferul de cunoștiințe dintre speakerii evenimentului și participanți depășește și în 2018 granițele orașului din inima Transilvaniei, iar pe 18 noiembrie, Codiax ajunge la Sibiu, la Hotel Ramada. Evenimentul va include atât workshop-uri, cât și o conferință. Biletele de tip Early Bird se pot cumpăra online, de pe codiax.co. Până în 8 octombrie, puteți beneficia de prețul de 79 de euro, pentru biletul care include accesul doar la conferință (16 noiembrie) și 109 euro pentru pachetul ce permite accesul atât la sesiunea de workshop-uri (15 noiembrie), cât și la conferință.

Această ediție nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor care susțin Codiax: Betfair, Steelcase, Metro Systems, Macadamian, Telenav, Spyhce, 3 Screen Solutions. Continental este partenerul principal al Codiax Sibiu 2018. Compania este între primii cinci furnizori ai industriei auto din lume. Continental Sibiu are peste 3.800 de angajați. Toți lucrează pentru a oferi o mobilitate inteligentă și conectată – și o fac sigură, uşor de utilizat, durabilă și curată.

DESPRE CODIAX

Prima ediție a Codiax, eveniment organizat de echipa Techsylvania, a avut loc în 2017.  În cele trei zile, peste 400 de participanți din Cluj-Napoca și Sibiu au participat atât la cele zece sesiuni practice, cât și la cele 20 de prezentări ale conferinței. Printre cei care au urcat pe scena Codiax, în 2017, se numără Dr. Alexey Ershov, Vice President @ IBM Watson Internet of Things, Vlad Lata, CTO & Co-Founder @ KONUX sau Mario Alemi, Scientist @ GetJenny, Dinu-Tudor Gruian, Head of Test Technologies @ Continental Automotive Group, Virginia Dignum, Associate professor on Social Artificial Intelligence @ TU Delft, și Sergii Kharagorgiiev, Chief Computer Vision Engineer @ Starship Technologies.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close