Coldea Construcții: Business-ul lansat de un licean, acum 11 ani, va ajunge la afaceri de 20 de milioane de lei, în 2018

După peste zece ani de dezvoltare continuă, una dintre cele mai dinamice companii din industria construcțiilor din Transilvania are primele proiecte în Capitală, în regim de antrepriză generală și management informatizat al construcției.

Înființată în 2007, la Cluj-Napoca, Coldea Construcții are la activ peste 120.000 mp construiți, predați către investitori, inclusiv elemente de rezistentă și lucrări de fundații speciale, precum și săpături până la cota -18 m, foraje cu adâncime de peste 22 m, structuri cu înălțimea de peste 55 m, lucrări de instalații, finisaje și amenajări exterioare.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Gabriel Mihai Coldea (foto) a înființat compania când era în clasa a XII-a, motivat de pasiunea pentru construcții, descoperită în timp ce a lucrat sezonier, timp de doi ani, pe timpul verii, pe câteva șantiere din Cluj. Cu un capital social de 200 de lei, compania a ajuns la o cifră de afaceri estimată de peste 20 milioane de lei, pentru 2018. Printre proiectele-fanion se numără Studium Green Campus, primul ansamblu rezidențial verde din România și primul proiect de locuințe colective certificate BREEAM din Cluj-Napoca, în 2011; Europa Business Center/NTT Tower, cea mai înaltă clădire din Cluj-Napoca, la momentul construcției, în 2015.

„Ritmul rapid de dezvoltare și confirmările pe care le-am primit din partea clienților ne-au convins că e momentul să trecem de la activitatea regională la una națională. Deja avem primul proiect în Capitală și o serie de proiecte rezidențiale private în țară. Un proiect imobiliar major este Da Vinci Residence, pentru care asigurăm servicii de antrepriză generală și management integrat BIM, prin utilizarea platformei viewpoint. Am preluat, ca antreprenor general, executarea tuturor lucrărilor, de la lucrări de săpătură și fundații speciale până la lucrări de rezistentă, arhitectură, instalații și amenajare exterioară”, spune Mihai Coldea, CEO Coldea Construcții.

Extinderea nu este prima schimbare de focus pentru Coldea Construcții. În 2016, compania a efectuat tranziția de la antrepriză și construcții la un model digitalizat de antrepriză și management al proiectului și construcțiilor, după implementarea unui sistem BIM (Building Information Modeling – Modelarea Informatizată a Clădirilor prin utilizarea platformei Viewpoint).

BIM funcționează ca o reprezentare digitală a caracteristicilor fizice și funcționale ale unei construcții și este o resursă folosită în comun de toți cei implicați în dezvoltarea și construirea proiectului. Setul de date și facilitățile oferite de această platformă este o bază sigură pentru deciziile luate nu numai în timpul construcției, dar și pe toată durata de viață a proiectului, atât din faza de design, cât și în perioada de exploatare a construcției.

„Sistemul BIM încă este întâlnit rar pe piața construcțiilor din România, din păcate, iar implementările existențe (de obicei în marile proiecte) rareori folosesc întregul potențial al platformei. Noutatea cu care venim e o integrare verticală completă a platformei digitale de management pe întreg procesul de construcție și exploatare a proiectului, indiferent de dimensiunea lui, lucru ce va deveni cu atât mai important cu cât casele și clădirile inteligente ajung să fie normă, mai degrabă decât excepția”, spune Mihai Coldea.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close