Colliers International își consolidează departamentul de birouri

Din 1 februarie, Daniela Popescu s-a alăturat, în calitate de director asociat, departamentului de birouri al firmei de consultanță imobiliară Colliers International Romania, după peste 12 ani în companie.

Daniela Popescu este parte a echipei Colliers International din 2005. A activat în departamentul rezidențial și apoi în divizia de consultanță, iar în 2012 a preluat funcția de Head of Research și a fost implicată în diverse analize, rapoarte și previziuni efectuate pe piața imobiliară din România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Ultimii doi ani i-a dedicat exclusiv pieței de spații comerciale. Ca director asociat al departamentului de retail, a colaborat cu majoritatea proprietarilor mari (Oasis Retail & Development, Sonae Sierra, Liebrecht & Wood), cu principalii chiriași prezenți pe piață și cu o serie de nume noi. „În urmă cu doi ani, am considerat că, după zece ani de consultanță și research, este momentul să mă alătur echipei de leasing, mai exact departamentului de retail, într-o perioadă-cheie pentru acesta. Tranzacțiile încheiate cu succes, inclusiv pentru spațiile de retail din clădirile de birouri, m-au determinat să continui activitatea de consultanță și brokeraj în cadrul departamentului de birouri, pentru care am lucrat intens încă din perioada de research”, declară Daniela Popescu.

Ultimii ani au adus schimbări majore pe piața de birouri: clădirile au devenit mai mult decât o facilitate în care se poate desfășura activitatea profesională, iar dezvoltatorii au început să acorde o atenție sporită mediului de lucru al angajaților, ca urmare a exigenței crescute a companiilor. „Piața de birouri se află într-un moment istoric, în care este nevoie de specialiști capabili să gândească soluții complete, de 360 de grade, pentru clienți, ale căror cerințe devin din ce în ce mai complexe. Cooptarea în echipă a Danielei, care are o vastă experiență pe diferite segmente ale pieței, este o mutare ce arată importanța pe care Colliers o alocă sectorului de birouri”, explică Sebastian Dragomir, director al departamentului de birouri din cadrul Colliers International Romania.

În 2017, piața de birouri din București a înregistrat livrări de peste 120.000 mp, astfel că stocul total al spațiilor moderne a ajuns la aproape 2,3 milioane mp. Activitatea pe segmentul de închiriere a rămas destul de puternică: în ciuda faptului că volumul total al închirierilor de spații de clasa A a scăzut cu zece la sută față de 2016, la 320.000 mp, cererea netă (cerere nouă, extinderi și relocări din spații necompetitive) a urcat la un maxim post-criză, de aproape jumătate din total. În contextul unei piețe a muncii tot mai tensionate, sepcialiștii estimează că activitatea de închiriere se va tempera ușor în 2018 față de anul precedent, cu până la zece procente.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close