Companii din Suedia și Germania recrutează farmaciști din România

Farmacii din mai multe țări vest-europene sunt interesate să angajeze specialiști din România. Aceștia pot alege între oferte din Germania, dar și din Suedia.

Din 2011, Intermarin, agenție cu sediul în Constanța, recrutează farmaciști pentru Suedia. În fiecare an, organizează minimum două sesiuni de interviuri și angajare. Angajatorii sunt cele mai mari companii farmaceutice suedeze, iar condițiile de lucru și salarizare sunt identice cu cele oferite specialiștilor localnici. Farmaciile din Suedia preferă să angajeze persoane cu experiență de minimum 1,5 ani, dispuse să rămână în nordul Europei cel puțin trei ani. Contractele sunt încheiate pe perioadă nedeterminată. Candidații trebuie să aibă cunoștințe foarte bune de limba engleză – limba în care se desfășoară și interviul -, iar viitorii angajați vor beneficia de cursuri gratuite de limba suedeză. Candidaturile sunt așteptate la adresa office@intermarin.ro.

Salariile sunt cuprinse între 27.000 și 29.000 SEK (1 SEK – 0.1032 euro) brut/ lună. Oferta finală va fi făcută după interviu, în funcție de experiența candidatului. În Suedia, salariul minim este aproximativ 2.150 de euro net, iar costurile lunare medii pentru o persoană / un cuplu (cazare, utilități, transport, hrană) sunt de 1.000-1.200 de euro, susțin recrutorii. Programul la farmacie va fi de 40 de ore/săptămână. Se lucrează în ture, inclusiv în weekend – o dată la două săptămîni, în funcție de farmacie. În general, posturile sunt în orașe mici și medii, cu 4.000-35.000 de locuitori. Angajatorul plătește transportul (România-Suedia) la începerea jobului, transportul la cursul intensiv de limba suedeză (dacă este organizat într-o altă țară, care poate fi Germania sau Serbia), chiria și costurile de întreținere pe perioada cursului intensiv de suedeză, și suport financiar de relocare.

Și companii din Germania sunt interesate să recruteze farmaciști din România. tw.con., agenția care are misiunea de a găsi angajații potriviți pentru farmacii din centrul și sudul Germaniei (Frankfurt, Baden-Württemberg, Bavaria), oferă posturi în mai multe orașe. Potrivit reprezentanților agenției, salariile farmaciștilor din Germania sunt stabilite ținând cont de contractul colectiv. Salariul începe de la circa 3.300 de euro brut/lună, pentru farmaciștii începători, și ajunge la circa 4.000 de euro brut, pentru farmaciștii cu experiență mai mare de 11 ani. De obicei, anii lucrați în farmaciile din țara de origine sunt luați în considerare ca experiență profesională. Programul de lucru este de 40 de ore/săptămână. Gărzile, care pot fi două pe lună, sunt plătite suplimentar cu circa 150 de euro, pentru o gardă de noapte efectuată în timpul săptămânii, și circa 200 de euro, pentru cele din weekend.

Candidații din România, care sunt dispuși să se relocheze, trebuie să aibă cunoștințe de limba germană la nivel C1. tw.con. oferă și alte servicii, în afara găsirii locului de muncă – consiliere pentru alegerea clientului potrivit, sprijin pentru obținerea documentelor necesare în Germania, ajutor pentru găsirea unei locuințe, deschiderea unui cont bancar, solicitarea alocațiilor pentru copii, înscrierea în Colegiul Farmaciștilor. Candidaturile pot fi trimise pe adresa info@twcon.ro.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close