Companiile din transport şi logistică recrutează la JobTransport, săptămâna viitoare

Târgul de locuri de muncă JobTransport, organizat de transport-business.ro, în parteneriat cu Facultatea de Transporturi din Bucureşti – Universitatea Politehnică, va pune faţă în faţă viitorii şi actualii absolvenţi cu potenţialii angajatori din întreaga ţară.

La a cincea ediţie a târgului, care va avea loc pe 7 noiembrie, în holul Facultăţii de Transporturi din Bucureşti, participă companii din domeniile transportului şi logisticii şi conexe cu acestea, dar şi firme specializate în consiliere în carieră și resurse umane. Vor fi prezente companiile Unicom Tranzit, Gebrüder Weiss, Grup Feroviar Român, Nexus Electronics, Autonet, DB Cargo, Registrul Auto Român, Ekol Logistics, Renault Trucks, AKKA Romserv, Elit, Claim Expert, Romfracht, Alstom, KLG Europe, FM Logistic, Urgent Cargus, Expeditors International, Mainfreight, Rail Cargo Carrier Romania, 4Career, Autoerebus și Alten.

Companiile au posturi precum șef de tren, responsabil cu managementul siguranței feroviare, mecanic de locomotivă, dispecer comercial, dispecer transport, dispecer personal, referent daune, logistician, agent transporturi, curier, proiectant Catia Junior, reprezentant vânzări piese auto, consultant identificare piese auto, responsabil de produs, asistent parc auto sau analist stocuri. „Ceea ce este cel mai important la potențialii candidați este ca ei să aibă un profil tehnic, curiozitate și pasiune pentru unul din cele două domenii – tehnic-software sau vânzări”, spune Anca Cerăceanu, HR Specialist la Nexus Electronics.

Unele companii își vor prezenta programele de Management Trainee dedicate absolvenților de studii de licență sau master. În cele mai multe cazuri, angajatorii cer cunoașterea avansată a limbii engleze. Stăpânirea temeinică a unei alte limbi străine constituie un avantaj. „Experiența celorlalte patru ediții ne-a arătat că studenții și absolvenții care își doresc cu adevărat un loc de muncă îl pot găsi la JobTransport. Unele companii nu vor neapărat oameni cu experiență, însă se uită atent la atitudinea candidatului și la disponibilitatea acestuia de a învăța”, explică Felicia Niculae, manager de proiect.

Participarea la JobTransport este utilă şi pentru colectarea de CV-uri, în vederea realizării unor baze de date cu studenţi interesaţi de practică, internship sau voluntariat. „JobTransport este o oportunitate reală atât pentru candidaţi, cât şi pentru angajatori. Pe de o parte, studenţii şi absolvenţii de la Transporturi şi chiar din întreaga Politehnică au ocazia să stea de vorbă cu potenţialii angajatori, să le adreseze direct întrebări. Pe de altă parte, firmele participante vor avea de unde să aleagă viitori angajaţi bine instruiți”, declară prof. univ. Iulian Bădescu, decanul Facultăţii de Transporturi din Bucureşti.

Pe durata târgului, reprezentanții companiilor participante le vor explica tinerilor ce posibilităţi de angajare au şi care sunt şansele lor de „creştere”. Ca şi la edițiile anterioare, candidaţii vor avea parte şi de un „corector CV”. Expertul în carieră Gabriel Chicioreanu, fondatorul 4Career, îi va ajuta la redactarea CV-urilor şi îi va consilia gratuit. De la JobTransport nu vor lipsi premiile. Vor fi oferite, prin tragere la sorţi, bilete la teatru, la balul Bobocilor, vouchere la stomatolog, cărți, abonamente la dans, produse cosmetice. Târgul va fi deschis între orele 9 şi 17. Intrarea este gratuită.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close