Constănțeanca Bianca Giuran vrea să ajungă în elita arbitrajului francez

În 21 octombrie, meciul Nice – Marseille, din prima ligă franceză de fotbal, a avut un preludiu simbolic: lovitura de începere a fost dată de o tânără de 23 ani, invitată pe teren printre vedetele Ballotelli, Mandanda, Rami, Strootman sau Payet.

Originară din Constanța, Bianca Giuran arbitrează în eșalonul secund feminin din Hexagon și își propune ca până în 2022 să obțină ecusonul FIFA, care să-i dea dreptul să conducă și meciuri internaționale. Fiica unui fost arbitru, care a condus meciuri și în Liga I, Bianca a început să-i calce pe urme de la 13 ani. A arbitrat în campionatele din Constanța și Ilfov, a absolvit Facultatea de Kinetoterapie la București, iar de câțiva ani trăiește în Franța, unde a ajuns cu o bursă Erasmus. Din noiembrie 2015, după ce a trecut un examen pentru a-și putea echivala calificarea din România, cariera sa de arbitru a urcat vertiginos, scrie GSP.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

A sărit peste șapte trepte într-un singur sezon, iar acum are delegări inclusiv la liga secundă feminină din Franța. Din vară, țintește promovarea pentru primul eșalon valoric. Bianca este decisă să se stabilească definitiv în Hexagon, unde are deja un job de kinetoterapeut.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close