Continental: Angajații din toată lumea sunt premiați pentru rezultatele de anul trecut

Compania de tehnologie Continental implică toți angajații din întreaga lume în succesul concernului pentru anul financiar 2017.

Plata dividendelor crește cu circa 15 la sută, până la un total de peste 170 de milioane de euro, cu circa 20 de milioane de euro peste nivelul de 150 de milioane de euro din anul precedent. Distribuția către angajații eligibili va avea loc la jumătatea lunii aprilie. În Germania, fiecare angajat primește 1.141 de euro.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Spre deosebire de alte companii, Continental nu a mai restricționat, din 2004, cercul persoanelor eligibile la un anumit grup sau țară. „2017 a fost un an de succes pentru Continental. Ceea ce am obținut, am obținut împreună. De aceea, pentru noi este de la sine înțeles ca fiecare angajat să primească o recunoaștere a performanței sale. Vedem asta și ca un semn de solidaritate – una dintre cele patru valori ale companiei noastre, pe care le trăim zi de zi”, explică directorul departamentului de resurse umane, Dr. Ariane Reinhart (foto).

Programul de participare la profit se bazează pe valoarea creată de companie, așa-numita Continental Value Contribution. În Germania, angajații, inclusiv ucenicii și studenții cu specializare duală, primesc o cotă de participare la profit pentru 2017, pe baza unui acord de societate la nivel de grup. „Fiecare angajat are contribuția sa la succesul Continental. Participarea tuturor la succesul companiei este nu numai corectă, ci și un semnal important și de apreciere pentru angajați. Astfel se motivează disponibilitatea de a propulsa Continental și în continuare spre mai bine”, spune Frank Michael Hell, președintele consiliului de lucru al concernului.

Baza de calcul pentru contribuțiile virate variază de la țară la țară. Sunt luate în considerare atât reglementările legale, cât și cele contractuale, precum și eficiența economică. Pe această bază, suma per angajat, în funcție de țară, este fie de 1.141 euro, fie de 571 euro. Datorită creșterii numărului de angajați eligibili la nivel mondial, suma de plată pentru 2017 se situează cu puțin peste nivelul din anul precedent (1.056 euro, respectiv 528 euro). După 2015, aceasta este cea mai mare sumă plătită către angajați.

Continental a obținut în 2017 o cifră de afaceri provizorie de circa 44 miliarde euro și are peste 233.000 de angajați în 56 de țări. Conducerea companiei va prezenta cifrele pentru anul financiar 2017, precum și o previziune pentru anul financiar 2018, în 8 martie, la ora 9:30 CET, în cadrul conferinței virtuale anuale de presă. Mai multe informații pot fi găsite aici.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close