Continental angajează 1.000 de oameni în România, în 2018

Compania Continental a ajuns la 19.700 de angajați în România. 1.500 de persoane s-au alăturat echipei în 2017, pe diferite poziții, atât în centrele de inginerie, cât și în unitățile de producție. Ei lucrează la tendințele industriei auto: conducere autonomă, electrificare și conectivitate.

„Compania Continental este prezentă în România cu toate cele cinci divizii. O gamă largă de mașini sunt echipate cu echipamentele eletronice, anvelope și produse ContiTech, precum curelele de transmisie și țevile de ventilație și aer condiționat, produse în România. Ne concentrăm pe cele mai relevante domenii tehnologice în sectorul automotive, inclusiv materialele din cauciuc pentru pneuri, electrificarea, conectivitatea și conducerea automată, respectiv autonomă. Peste 5.700 de ingineri și specialiști IT lucrează în centrele noastre de cercetare și dezvoltare. Cu idei inovatoare, noi modalități de a promova cooperarea în acest sector și o viziune pe termen lung în domeniul auto, compania Continental este pregătită pentru viitor”, spune dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental în România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În 2017, concernul a făcut investiții de peste 175 de milioane de euro, în locațiile sale din România. Compania a investit în infrastructură, echipamente și în tehnologii de ultimă generație, pentru centrele sale de cercetare și dezvoltare, și pentru unitățile de producție. „Continental crește continuu și dezvoltă tehnologii care sunt în tendințele pieței. Aceasta va ajuta compania să continue creșterea și în 2018. Echipa din România contribuie la stabilirea de soluții inovatoare pentru smart cities. Inginerii din România lucrează într-un sector în continuă mișcare, suntem în conexiune cu clienții noștri și creștem împreună. Prin intermediul software-ului și al noilor tendințe și metode, precum digitalizarea, cloud, big data, inteligență artificială, compania creează produse vii, personalizabile și adaptabile nevoilor întregii industrii”, precizează dr. von Albrichsfeld (foto).

Compania Continental produce anual, în fabricile sale din România, peste 150 de milioane de unități destinate industriei auto. Soluțiile și produsele sale contribuie semnificativ la conducerea automată și la mobilitatea în siguranță pe șosea. „În 2017, am angajat 1.500 de colegi noi, care fac parte acum din marea familie Continental. În 2018 intenționăm să creștem echipa cu peste 1.000 de persoane, în domenii precum software și IT&C, inginerie electrică și mecanică, inginerie de proces, operatori în aria de producție. Căutăm colegi cu un nivel de experiență ce pornește de la tineri profesioniști, la persoane cu un nivel mediu de experiență și până la experți. Noi, aici, credem că valorile creează valoare și de aceea suntem axați pe creșterea membrilor echipei noastre și oferim opțiuni variate de dezvoltare a carierei. La Continental puteți alege să fiți manager de proiect, expert, manager de echipă, sau să vă începeți cariera ca stagiar în numeroasele noastre programe internaționale”, declară Anica Stoica (foto), directorul de resurse umane al Continental în România.

O investiție la un nivel comparabil cu anul precedent este planificată de Continental pentru 2018. Compania va investi în dezvoltarea oamenilor, în infrastructura locațiilor și în echipamente și tehnologii de ultima generație. La nivel de grup, Continental a realizat în 2017 o cifră de afaceri preliminară de 44 de miliarde de euro și are peste 235.000 de angajați în 61 de țări.

DESPRE CONTINENTAL

Între 1999 și 2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii sunt reprezentate în România. Compania deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2017, Continental avea circa 19.700 de angajaţi, dintre care 5.700 ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close